Εντυπωσιακές οι επιτυχίες 41χρονης στην Ιατρική και 56χρονου στην Ψυχολογία!

on .

PANELLADIKES 2020

• Μια καινούργια σελίδα ανοίγει για χιλιάδες υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων, μετά την ανακοίνωση και των φετινών βάσεων. Ιδιαίτερη αξία όμως αποκτά η προσπάθεια των μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Ιωαννίνων, με το ποσοστό επιτυχίας του σχολείου να ξεπερνά το 70%!
Πρόκειται για συνάνθρωπους μας που δεν μπόρεσαν για διάφορους λόγους να δώσουν εξετάσεις στα 18, έκαναν οικογένεια, δουλεύουν για την επιβίωση, αλλά ποτέ δεν εγκατέλειψαν το όνειρό τους μια μέρα να καταφέρουν να φοιτήσουν στην Σχολή που επιθυμούν. Και πολλοί απ’ αυτούς τα κατάφεραν, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εσπερινού Σχολείου δυο μαθήτριές του μπήκαν στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και αρκετοί άλλοι σε άλλες Σχολές, αποδεικνύοντας πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω»!
Η Ελένη Μ. 41 χρονών, μητέρα δυο ανήλικων παιδιών και υπάλληλος σε κομμωτήριο, αποφάσισε πριν τρία χρόνια να γραφτεί στο Εσπερινό ΓΕΛ Ιωαννίνων και να κυνηγήσει το όνειρό της και σήμερα με δουλειά, επιμονή, χωρίς ούτε μια ώρα φροντιστήριο και προσήλωση στο στόχο της κατάφερε να περάσει την πόρτα της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Ο Κώστας Σ. 56 χρονών διέκοψε τη φοίτησή του στα νεανικά του χρόνια στην Β’ Λυκείου για να εργαστεί. Πριν δυο χρόνια όταν οι δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες τον οδήγησαν στην ανεργία αποφάσισε να αξιοποιήσει δημιουργικά τον χρόνο του και επέστρεψε στα θρανία. Σήμερα ετοιμάζεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του ως φοιτητής στη σχολή Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του σχολείου η Ελένη και ο Κώστας είναι μόνο δυο από τους 19 μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού ΓΕΛ Ιωαννίνων που κατάφεραν να εισαχθούν σε Πανεπιστημιακές σχολές της επιθυμίας τους, όπως: Ιατρική, Ψυχολογία, Οικονομικών Επιστημών, Γεωπονία, ΤΕΦΑΑ, Πληροφορική, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, Λογοθεραπείας κ.α.
Ο κάθε μαθητής/τρια στο Εσπερινό ΓΕΛ έχει την δική του ιστορία, όχι ίσως πάντα τόσο ρόδινη, αλλά ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής. Και αυτό είναι που κάνει το Εσπερινό Λύκειο ένα σχολείο ξεχωριστό. Ένα σχολείο που οι εκπαιδευτικοί του, έχουν διδαχθεί μαθήματα από τους μαθητές τους τόσα σχεδόν όσα έχουν διδάξει!
Η Διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων – τονίζεται στην ανακοίνωση - αισθάνονται δικαιωμένοι και υπερήφανοι που προσφέρουν τις δυνάμεις τους σε ανήλικους και ενήλικες εργαζόμενους μαθητές/τριες για να υλοποιήσουν τους στόχους και τα οράματά τους και δεσμεύονται να συνεχίσουν να στηρίζουν τους μαθητές/τριες τους με κάθε τρόπο στις σημερινές δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

Web Baner Antigoni