Συγχαρητήρια, ευχές και νουθεσίες προς επιτυχόντες και αποτυχόντες

on .

PANELLADIKES APOTELESMATA

• Τα καθιερωμένα μηνύματα προς τους μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε Πανεπιστήμια, αλλά και για εκείνους που απέτυχαν έστειλαν χθες με ανακοινώσεις τους Δημοτικές Αρχές, δημοτικές παρατάξεις και άλλοι φορείς.
Μεταξύ άλλων:
Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, χρησιμοποιεί στίχους του Καβάφη για να συγχαρεί τους επιτυχόντες, τονίζοντας ότι η είσοδος στα ΑΕΙ είναι η αρχή μιας νέας πορείας. «Οι σπουδές σας – συνεχίζει- δεν είναι μόνο το μέσο για την επαγγελματική και κοινωνική σας καταξίωση. Με τις σπουδές ανοίγεστε στο μαγικό ‘ταξίδι’ του κόσμου της έρευνας, της γνώσης, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού. Θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε νέους ανθρώπους, να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας, να εργαστείτε για να βελτιώσετε τον κόσμο μας».
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του Ν. Γκόντα, συγχαίρει τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειες και τους δασκάλους τους που ήταν αρωγοί «για τη δικαίωση των κόπων τους». Επίσης απευθύνεται και στα παιδιά που δεν πέτυχαν τον στόχο τους, αναφέροντας πως δεν πρέπει να ξεχνούν «πως πάντοτε υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία που δεν πρέπει να την αφήσουν να χαθεί».
Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» του Άρη Μπαρτζώκα συγχαίρει τους μαθητές των Ιωαννίνων για την επιτυχία της εισαγωγής τους στις πανεπιστημιακές σχολές. Στους μαθητές που δεν πέτυχαν το στόχο τους, εύχεται καλή δύναμη για μια νέα προσπάθεια, που θα τους οδηγήσει στην επιτυχία.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, καλεί τους επιτυχόντες να συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια για την πραγμάτωση των στόχων τους και απευθυνόμενους σε όσους απέτυχαν «υπενθυμίζει» ότι τους «περιμένει μια δεύτερη προσπάθεια αλλά και πολλές άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες, τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουν για να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα».
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος, εύχεται στους επιτυχόντες της Πρέβεζας καλές σπουδές με επιτυχία και τους καλεί να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης παντού ανά την Ελλάδα.
O Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών μαζί με την ευχή για καλές σπουδές με όραμα την εξέλιξη και προκοπή του τόπου μας. Στους δε αποφοίτους που δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, εύχεται να δουν τη στιγμή αυτή ως πρόκληση για τον επόμενο στόχο τους, αξιοποιώντας τα προσόντα και τις ικανότητές τους, σε όποιον τομέα επιλέξουν να δραστηριοποιηθούν.
Ο Δήμαρχος Ζηρού Ν. Καλαντζής, εύχεται δημιουργική πορεία στους επιτυχόντες και καλεί την Πολιτεία να αναλάβει καινοτόμες πρωτοβουλίες και να στηρίξει έμπρακτα στην πραγματοποίηση των ονείρων των νέων μας.
Οι Τομεάρχες Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης και Μ. Τζούφη σε κοινή τους δήλωση, συγχαίρουν τους επιτυχόντες, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί αδιαπραγμάτευτα το Δημόσιο πανεπιστήμιο καθώς και τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης που επιλέγουν όσα παιδιά δεν κατάφεραν ή δεν επιθυμούσαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο.
Τέλος ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Κάτσης, αναφέρει μεταξύ άλλων, πως εισαγωγή ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, «δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς σταθμούς που θα συναντήσετε στο δρόμο για την πραγματοποίηση των ονείρων σας».