Μία επιτροπή για το Πάρκο Αγροδιατροφής της Άρτας

on .

PARKO AGRODIATROFHS KTIRIO

• «Πράσινο φως» για συγκρότηση πενταμελούς επιτροπής η οποία θα έχει στην ευθύνη της τη δημιουργία του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην

Άρτα, όπως προβλέπεται από τον σχετικό νόμο του 2018, έδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κατά την προχθεσινή της συνεδρίαση.
Φυσικά, αυτό δεν αρκεί και ο δρόμος για την υλοποίηση του Πάρκου αναμένεται… μακρύς καθώς πρέπει να βρεθεί πρώτα χρηματοδότηση. Ωστόσο, την ικανοποίησή της για την απόφαση του ιδρύματος εκφράζει η βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ και πρ. υπουργός Όλγα Γεροβασίλη, τονίζοντας πως «το Αγροδιατροφικό Πάρκο στην Άρτα προχωρά παρά την προσπάθεια υπονόμευσής του από τη Νέα Δημοκρατία».
Η κ. Γεροβασίλη σπεύδει να επιτεθεί στον βουλευτή Άρτας της Ν.Δ. Γιώργο Στύλιο, ο οποίος δεν έχει λάβει θέση υπέρ της δημιουργίας του Πάρκου αλλά σε δήλωσή του τόνισε πως «ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο για την Άρτα». Όπως αναφέρει στη χθεσινή της ανακοίνωση, «ο κ. Στύλιος οφείλει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης, είναι βουλευτής της κυβέρνησης. Και, ακόμη σημαντικότερο, ότι εκπροσωπεί ή θα έπρεπε να εκπροσωπεί τους πολίτες της Άρτας. Αντί λοιπόν να αντιπολιτεύεται τον ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσει στους πολίτες και τους φορείς της Άρτας τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, που ο ίδιος στηρίζει, για την υλοποίηση του Πρότυπου Αγροδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου Ηπείρου».

Ο Δήμαρχος Αρταίων
Γραπτή δήλωση για το θέμα εξέδωσε και ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως έγινε το πρώτο βήμα και προσθέτει τα εξής: «Όλο αυτό το διάστημα, ως Δημοτική Αρχή αλλά και προσωπικά ως Δήμαρχος, πιέσαμε προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε και να πείσουμε για το αίτημά μας. Και το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο: να συνδέσουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με την παραγωγική διαδικασία. Να συνδέσουμε την γνώση με τις δουλειές στον τόπο μας. Για να μείνουν τα παιδιά μας στον τόπο τους». Ο κ. Τσιρογιάννης εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Πρύτανη και τα μέλη της Συγκλήτου, για την απόφασή τους αυτή.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι φορείς της Άρτας με επικεφαλής τον Δήμο διεκδικούν με έντονο τρόπο το τελευταίο διάστημα την ίδρυση του Αγροδιατροφικού Πάρκου, καθώς φοβούνται ότι το εγχείρημα θα περάσει σε δεύτερη μοίρα μετά την απόφαση της Περιφέρειας να ιδρύσει στον Κατσικά Πάρκο Αγροτικής Καινοτομίας, δηλαδή δομή με αντίστοιχο αντικείμενο.