Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για Εθελοντές Πυροσβέστες

on .

pyrosvestikh

• Με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον πολιτών να γίνουν εθελοντές πυροσβέστες, η Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την διαδικασία:
- Την ιδιότητα του εθελοντή πυροσβέστη μπορούν να αποκτήσουν Έλληνες πολίτες ηλικίας 18-55 ετών ή πολίτες χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα και έχουν πιστοποιημένη γνώση Ελληνικών.
- Θα πρέπει να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία που αποδεικνύεται με ιατρικές γνωματεύσεις από Κρατικό Νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας των ειδικοτήτων Παθολόγου, Καρδιολόγου, Ψυχιάτρου καθώς και βεβαίωση ομάδας αίματος.
- Η ιδιότητα του Εθελοντή Πυροσβέστη είναι άμισθη, επιφέρει υποχρεώσεις και δεσμεύσεις και απαιτεί την αφιέρωση από τον προσωπικό χρόνο τουλάχιστον τριών οκταώρων κάθε μήνα για εκτέλεση υπηρεσίας.
- Αναλυτικές πληροφορίες για την διαδικασία κατάταξης στο Πυροσβεστικό Σώμα ως Εθελοντής Πυροσβέστης και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι πολίτες μπορούν να αναζητήσουν:
α) Στις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος
β) Στην ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος (www.vfu.gr) στην ενότητα «Συχνές Ερωτήσεις».
- Για την υποβολή της αίτησης και των δικαιολογητικών θα πρέπει να απευθύνεστε στις Επαγγελματικές και Εθελοντικές Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος σε όλη την Ελλάδα μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.