«Ποδαρικό» στις κινητοποιήσεις κάνουν στα Γιάννενα οι δάσκαλοι

on .

DIADHLOSH NTOYNTOYKA

• Ενώ το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επαναλειτουργία όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης εν μέσω δύσκολων συνθηκών λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, οι εκπαιδευτικοί διατρανώνουν τα αιτήματά τους ενόψει έναρξης του νέου σχολικού έτους, διοργανώνοντας μάλιστα τις πρώτες προειδοποιητικές τους κινητοποιήσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα κάνει σήμερα, Τρίτη στα Γιάννενα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας του Νομού μας, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 11 π.μ. μπροστά στο κτίριο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ηπείρου. Οι δάσκαλοι διεκδικούν λύσεις στα θέματα της Παιδείας και τη στήριξή του στην κινητοποίησή τους ανακοίνωσε χθες το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ.
Τα αιτήματα
Τα βασικότερα αιτήματα των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, όπως τα καταγράφει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, καλώντας παράλληλα τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση, είναι τα εξής:
Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές. Μαζικούς – μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών. Κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου (ν.4589/19) και του νόμου Κεραμέως (ν.4692/20). Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν ως σχολικές αίθουσες. Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές σε μια φάση. Ίσα δικαιώματα μονίμων και αναπληρωτών. Πλήρη 9μηνη άδεια ανατροφής σε νεοδιόριστους και αναπληρωτές. Αυξημένη χρηματοδότηση για κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος. Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές, ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που χρειαστεί, και να ελέγχεται η διάδοση του ιού. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω κορωνοϊού. Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερες στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων!