Όριο καλεσμένων και πρόστιμα στους γάμους και τις βαπτίσεις!

on .

ZEYGARI GAMOS GAMPROS NYFH

• Eντείνονται τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού και αυτή τη φορά στο… τσουβάλι μπαίνουν γάμοι και βαπτίσεις, οι οποίοι εντάσσονται στις λεγόμενες κοινωνικές εκδηλώσεις όπου μειώνεται και άλλο ο αριθμός των καλεσμένων. Αυτό βέβαια ισχύει σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι σε όλη την Ελλάδα.
Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι σε περίπτωση παραβίασης των ορίων με πρόστιμο θα τιμωρούνται, πέραν των διοργανωτών και οι ίδιοι οι… καλεσμένοι, οι οποίοι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν εκ των προτέρων τον αριθμό των συμμετεχόντων σε κάποιο μυστήριο για να αποφασίσουν αν θα παραβρεθούν ή όχι!

Με μισούς καλεσμένους
Έτσι λοιπόν με βάση τη νέα ΚΥΑ εντός των ορίων των Περιφερειών Αττικής, Κρήτης και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας, Κέρκυρας, Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας και των Δήμων Μυκόνου, Πάρου, Θήρας, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω τίθεται ανώτατο όριο 50 συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και τελετών, όπως γάμων, βαπτίσεων, κηδειών, καθώς και των συνδεόμενων με τις τελετές αυτές δεξιώσεων ή άλλων εκδηλώσεων.
Στα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνονται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι εκδηλώσεις ζωντανού θεάματος και ακροάματος (όπως παραστάσεις θεάτρου, χορού και μουσικής) και οι υπηρεσίες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.

Τσουχτερά πρόστιμα
Σε περίπτωση παράβασης των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα που παρακολουθούν εκδηλώσεις, στις επιχειρήσεις που διοργανώνουν εκδηλώσεις επιβάλλονται πρόστιμα 3.000 και 5.000 ευρώ, καθώς και αναστολή λειτουργίας για 15 ημερολογιακές ημέρες, ενώ στην περίπτωση φυσικών προσώπων που διοργανώνουν εκδηλώσεις επιβάλλονται επίσης πρόστιμα 3.000 και 5.000 ευρώ.