Ενδιαφέρουσα ημερίδα για τη βιώσιμη διαχείριση στερεών αποβλήτων

on .

hmerida metsovo

• Ολοκληρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Μετσόβου, οι εργασίες της ενημερωτικής εκδήλωσης του Διασυνοριακού Έργου με τίτλο:

«Κοινές Πρωτοβουλίες για Έξυπνη και Βιώσιμη διαχείριση Στερεών Αποβλήτων» και με ακρωνύμιο “ INTERNET OF BINS” το οποίο υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας [Interreg IPA CBC Greece – Albania 2014-2020.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τους εταίρους του έργου και ενδιαφερόμενα μέρη από Φορείς και το Δήμο Μετσόβου, είτε δια ζώσης είτε και διαδικτυακά μέσω Skype. Ομιλητές της συνάντησης ήταν ο Δήμαρχος Μετσόβου, Κων. Τζαφέας, ο Δήμαρχος Ζηρού, Ν. Καλαντζής και η εκπρόσωπος του Περιφερειακού Κέντρου Ανάπτυξης και Συνεργασίας, Matilda Naco.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση και οι τρεις αναφέρθηκαν στις δράσεις που θα επιτελέσει ο καθένας τους ξεχωριστά ώστε να επιτύχουν το στόχο του έργου που είναι η αναβάθμιση της ικανότητας πολύ-επίπεδης διαχείρισης στερεών-δημοτικών αποβλήτων μέσω της υιοθέτησης καινοτόμων προσεγγίσεων/μοντέλων βιώσιμης διαχείρισης αποβλήτων σε τοπικό επίπεδο αναφοράς.

Η πράξη “INTERNET OF BINS” εντάσσεται στον Ειδικό Στόχο 1.1 του Προγράμματος «Αύξηση της δυναμικής των διασυνοριακών υποδομών στον τομέα των μεταφορών, της διαχείρισης των υδάτων και των αποβλήτων» υπό τον Άξονα Προτεραιότητας 1 «Προώθηση του περιβάλλοντος & βιώσιμες μεταφορές και δημόσιες υποδομές». Ο συνολικός προϋπολογισμός της Πράξης ανέρχεται σε € 653.366,98.