Αντιδρά το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS PLOIA

• Την διαφωνία του με την πώληση του λιμανιού Ηγουμενίτσας εκφράζει το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρόκειται για έναν κερδοφόρο οργανισμό του ελληνικού δημοσίου με σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου.
Παράλληλα επισημαίνει ότι αν υπάρχουν νομικές δεσμεύσεις για πώληση τότε αυτή θα πρέπει να αφορά αποκλειστικά και μόνο λιμενικές εγκαταστάσεις και πριν την εκμίσθωση θα πρέπει να αποδοθούν στο Δήμο η χερσαία ζώνη, το παλιό λιμάνι, το παρκινγκ και να αναθεωρηθούν οι χάρτες παραχώρησης σε Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα.
«Ο ανάδοχος θα πρέπει να αναλάβει ρητή δέσμευση με σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των δύο πολύ σημαντικών έργων υποδομής για την Θεσπρωτία, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας, όπως έχουν σχεδιασθεί και δρομολογηθεί, χωρίς εκπτώσεις ποιοτικές και ποσοτικές, με πλήρη δικαιώματα στο ελληνικό δημόσιο και στην τοπική κοινωνία», τονίζει το Επιμελητήριο στην επιστολή του, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός του Αλ. Πάσχος.