Να συσταθεί εταιρία ειδικού σκοπού για το Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο

on .

AGOGOS FYSIKOY AERIOY

• Πονεμένη ιστορία το Φυσικό Αέριο στην Ήπειρο, καθώς παρά τα σχέδια που κατά καιρούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας για πρόσβαση της περιοχής σ’ ένα καύσιμο σημαντικά φθηνότερο και περιβαλλοντικά φιλικό, όλο και κάτι συμβαίνει και… στραβώνει η υπόθεση!
Με το μείζον αυτό θέμα ασχολήθηκε και το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κατά την προχθεσινή συνεδρίασή του, όπου εγκρίθηκε ομόφωνα να κινηθούν οι διαδικασίες για να εξεταστεί βάση συγκεκριμένου σχεδίου και μελέτης, ο τρόπος που θα μπορεί το Επιμελητήριο, με την Περιφέρεια, τον Δήμο, την Τράπεζα Ηπείρου και άλλους φορείς να δημιουργήσουν εταιρία ειδικού σκοπού.
Μοναδικός στόχος να μη μείνει η Ήπειρος και ειδικότερα ο Νομός Ιωαννίνων για μια ακόμη φορά εκτός του χάρτη του Φυσικού αερίου και γιατί όχι, όπως τονίζεται σε χθεσινή ανακοίνωση, να βρεθεί πιο μέσα στο παιχνίδι ακόμη και με οικονομικά οφέλη.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δ. Δημητρίου στην εισήγησή του ανέφερε πως εκτός από τις ευθύνες που έχουν διαχρονικά κυβερνήσεις και άλλοι παράγοντες, βασικό πρόβλημα ήταν και παραμένει οι διακρατικές συμφωνίες και οι εξαρτήσεις των χωρών στον γεωστρατηγικό χάρτη.
Παρ’ όλα αυτά τόνισε, πως πρέπει να στηριχθεί η διαδικασία τροφοδοσίας της Ηπείρου εν αρχή μέσω φορτηγίδων μεταφοράς, τροφοδοσίας και διανομής υγροποιημένου φυσικού αερίου. Και ταυτόχρονα, θα πρέπει συντεταγμένα και οργανωμένα να διεκδικηθεί σε συναντήσεις με την εταιρία και τα αρμόδια υπουργεία η αύξηση των ποσοτήτων για την κάλυψη των αναγκών της Ηπείρου.
Παράλληλα ο κ. Δημητρίου εισηγήθηκε στο Δ.Σ. να γίνουν άμεσα το επόμενο διάστημα όλες εκείνες οι ενέργειες για να μην μείνουμε εκτός σύνδεσης από τον αγωγό φυσικού αερίου (ΠΟΣΕΙΔΩΝ), Κήποι Έβρου - Θεσπρωτία, ο οποίος φαίνεται σε αυτή την φάση να κινείται με πολύ καλούς ρυθμούς και είναι η ευκαιρία να επωφεληθούμε από αυτόν.