Κατοχύρωση του γύρου ως ελληνικού προϊόντος

on .

guros

• Την κατοχύρωση του γύρου, ως Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ), επιδιώκει η Ελληνική Κυβέρνηση και οι θεσμικοί φορείς της Βιομηχανίας κρέατος και χοιροτρόφων προσβλέποντας σε περαιτέρω οφέλη για την ελληνική παραγωγή. Χθες έγινε συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενόψει της κατάθεσης του φακέλου στις αρμόδιες υπηρεσίες, με την Υφυπουργού κ. Φωτεινή Αραμπατζή, να δηλώνει αισιόδοξοι ότι «έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Υφυπουργός συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα οφέλη από τη θετική εξέλιξη της προσπάθειας καθώς όπως είπε θα ανοίξει ένα νέο, μεγάλο παράθυρο ευκαιριών και προκλήσεων για την ελληνική κτηνοτροφία και τη βιομηχανία κρέατος.
«Γνωρίζουμε -είπε η κ. Αραμπατζή- ότι έχουμε μπροστά μας μια ανηφορική διαδρομή για να κατοχυρωθεί η Ελλάδα ως μοναδική χώρα παραγωγής και προέλευσης του Γύρου. Έχουμε όμως, την ιστορική και τεχνική τεκμηρίωση και κυρίως την βούληση, που ενδυναμώνεται από την ενότητα, να πετύχουμε. Θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω όλους για τη συνεργασία και την προσπάθεια».
Καταλήγοντας η Υφυπουργός τόνισε και τα εξής: «Τα τρόφιμα αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας. Με στρατηγικές επιλογές, όπως αυτή για την πιστοποίηση του γύρου ως ΠΓΕ κι όχι ως Εγγυημένου Παραδοσιακού Ιδιότυπου Προϊόντος (ΕΠΙΠ), με ειλικρινή συνεργασία και δημιουργική συναντίληψη, με συλλογική προσπάθεια, η χώρα μας μπορεί να πετύχει πολλά και στο συγκεκριμένο τομέα προς όφελος συνολικά της οικονομίας και φυσικά των παραγωγών, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που ασχολούνται στον κλάδο».
Στη σημερινή συνάντηση έλαβαν μέρος ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, κ. Στέλιος Σκαρίμπας, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Γιάννης Μπούρας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Κρέατος, κ. Λευτέρης Γίτσας κσι η Προϊσταμένη του Τμήματος ΠΟΠ, ΠΓΕ, ΕΠΙΠ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κα Σοφία Μανανά

Web Baner Antigoni