Eκατοντάδες δενδρύλλια στα χέρια της Δίωξης!

on .

XASIS DENDRYLLIA 28 7 20

Από τη μία, είναι οι «εισαγωγές» ναρκωτικών ουσιών που γίνονται από τη γειτονική Αλβανία, η οποία έχει… παράδοση, ιδίως στην παραγωγή χασίς.
Από την άλλη, όμως, αυξάνουν οι περιπτώσεις καλλιέργειας δενδρυλλίων χασίς και εντός των ορίων της Ηπείρου με σκοπό την εμπορία του στην εγχώρια αγορά.
Ως προς αυτό είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μέσα στο τελευταίο μόλις διήμερο οι Αστυνομικές Αρχές εντόπισαν δύο φυτείες κάνναβης, σε Φιλιάτες και Πωγώνι εκριζώνοντας εκατοντάδες δενδρύλλια.
Εκατοντάδες δενδρύλλια
Μία ολόκληρη φυτεία με εκατοντάδες δενδρύλλια κάνναβης εντοπίσθηκε χθες το πρωί σε δασική περιοχή του Δήμου Φιλιατών, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας!
Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Δίωξης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Ηγουμενίτσας καθώς και του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν από τον χώρο όπου καλλιεργούνταν συνολικά 659 δενδρύλλια, ύψους από 45 έως 80 εκατοστά. Επιπλέον, κατασχέθηκαν 277 φυτά κάνναβης σε γλάστρες, που προορίζονταν για μεταφύτευση στο χώρο της φυτείας. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια.
Και στο Πωγώνι!
Μία ακόμη φυτεία με δενδρύλλια χασίς εντόπισε η Αστυνομία και στην περιοχή του Πωγωνίου. Ως δράστης συνελήφθη ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, εντοπίστηκε από τους άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων φυτεία δενδρυλλίων σε δασώδη και δύσβατη περιοχή του Πωγωνίου, η οποία τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση. Ακολούθησε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθη ο αλλοδαπός την ώρα που περιποιούνταν τη φυτεία, η οποία βρίσκονταν κοντά σε στάβλο που εκείνος διατηρεί στην περιοχή!
Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν 20 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,80 έως 2,50 μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Επιπλέον, στην κατοχή του δράστη καθώς και στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σύστημα ποτίσματος για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, τρεις συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 11,8 γραμμαρίων, αυτοσχέδιο τσιγάρο με μίγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 2.350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.