Υπηρεσίες εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής για γυναίκες

on .

gynaikes

• Yπηρεσίες εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής απασχόλησης προσφέρει δωρεάν σε κάθε ενδιαφερόμενη γυναίκα το Συμβουλευτικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου περιλαμβάνεται και η εργασιακή στήριξη των γυναικών, σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, προσδιορισμού επαγγελματικών στόχων και αποτελεσματικής διεκδίκησης εργασίας. Πρόκειται για μια υπηρεσία ανοιχτής πρόσβασης, την οποία μπορούν να ζητήσουν όσες γυναίκες επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες ή στήριξη για θέματα επαγγελματικής κατάρτισης, απασχόλησης, υποστηρικτικών υποδομών, σχετικών προγραμμάτων, αλλά και για θέματα αυτο-απασχόλησης.
Όπως σημειώνει η Πρόεδρος του ΚΕΘΙ Σόνια Τάνταρου - Κρίγγου, «η ενδυνάμωση και η στήριξη των γυναικών, έτσι ώστε να μπορούν να χτίσουν την επαγγελματική ζωή που εκείνες επιθυμούν, είναι στις βασικές προτεραιότητές μας και αποτελεί και στρατηγικό στόχο της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Ο σχεδιασμός μας προχωρά με ταχείς ρυθμούς, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που το έχει ανάγκη, να μπορεί να βοηθηθεί ουσιαστικά για να σταθεί με ασφάλεια και δύναμη στην επαγγελματική ζωή που εκείνη θα επιλέξει».