Θα αξιολογείται το εκπαιδευτικό έργο των ιδιωτικών σχολείων

on .

KERAMEOS NIKH

• Τις βασικές αρχές του νομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση ανέπτυξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής λίγο πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση του νομοσχεδίου.
Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι μέχρι σήμερα η ιδιωτική εκπαίδευση λειτουργούσε σε ασφυκτικό πλαίσιο ως αποτέλεσμα του βαθμού παρεμβάσεων της προηγούμενης κυβέρνησης και χαρακτηριζόταν από έλλειψη ευελιξίας στα προγράμματα, από αδυναμία αποτελεσματικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, από περιορισμούς στις δυνατότητες απασχόλησης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ακόμα και στη χρήση των εγκαταστάσεων.
«Το σημερινό καθεστώς χαρακτηρίζεται από υπέρμετρο κρατικό παρεμβατισμό εις βάρος της ελευθερίας και της αυτονομίας που πρέπει να έχει η ιδιωτική εκπαίδευση», ανέφερε η Νίκη Κεραμέως και υπογράμμισε τα νέα δεδομένα που δημιουργούν στην ιδιωτική εκπαίδευση οι διατάξεις του νομοσχεδίου.
«Περνάμε από τον υπερκρατικό παρεμβατισμό, από την ακαμψία στην ευελιξία, από τον συγκεντρωτισμό στην αποκέντρωση, από την αμφισβήτηση στην εμπιστοσύνη, και δίνουμε νόημα και υπόσταση στο δικαίωμα της γονεϊκής επιλογής που προβλέπει το Σύνταγμα, στο δικαίωμα που έχει κάθε γονέας να επιλέξει αν θα στείλει το παιδί του στο δημόσιο ή στο ιδιωτικό σχολείο», είπε για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι εισάγεται και η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου.