Με τα σκουπίδια στους δρόμους τα Γιάννενα υποδέχονται τον καύσωνα!

on .

KADOI SKOUPIDIA

Με το θερμόμετρο στην πόλη των Ιωαννίνων να «χτυπά» σήμερα 35 ίσως και 36 βαθμούς και το πολιτικό θερμόμετρο ακόμη περισσότερο, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να «συμβιώσουν» με τους όγκους σκουπιδιών!
Ο λόγος η 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, αντιδρώντας στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής να προχωρήσει στην αλλαγή του ωραρίου καθαριότητας.
Οι συνδικαλιστές ζητούν όχι μόνο να μην υλοποιηθεί η απόφαση του Δήμου για την αλλαγή στις βάρδιες που λήφθηκε για λειτουργικούς λόγους- όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Συλλόγου- να δοθούν οι άδειες του καλοκαιριού όπως είχαν προγραμματιστεί και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες.
Σύμφωνα με συμπολίτες πρόκειται για μια ακραία – τέτοια περίοδο- κίνηση, καθώς προτάσσονται πολιτικά ζητήματα που αφορούν είτε την άσκηση διοίκησης (όπως η αλλαγή ωραρίου) ή γενικότερες αποφάσεις (όπως οι προσλήψεις) και τα οποία δεν θα έπρεπε να προτάσσονται της Δημόσιας Υγείας. Όσον αφορά τις άδειες αυτό είναι ένα ζήτημα που δεν θα έπρεπε καν να αποτελεί αντικείμενο για απεργία και θα πρέπει να λυθεί με συνοπτικές διαδικασίες ώστε να μη τεθεί η πόλη «όμηρος» των σκουπιδιών.
Προς επιβεβαίωση των ανωτέρω επισημαίνεται το γεγονός πως ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων στη χθεσινή του ανακοίνωση, δεν περιορίζεται μόνο στα «ενδοδημοτικά», αλλά μπλέκει «κεφάλαιο», «κυβέρνηση», «Ευρωπαϊκή Ένωση» κλπ.
Εντύπωση πάντως κάνει η ευκολία με την οποία το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ- το οποίο μετά την «αποχώρηση» ΣΥΡΙΖΑ από την Κυβέρνηση δείχνει να ενεργοποιείται σε κάθε διαμαρτυρία ή κινητοποίηση- να συμπαραταχθεί με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα στο Δήμο Ιωαννιτών, αδιαφορώντας για την κατάσταση που θα προκληθεί στην πόλη. Για να υπάρξει αξιοπρεπής συγκέντρωση σήμερα (10 π.μ.), υπέβαλε αίτημα στην ΑΔΕΔΥ η οποία κήρυξε 24ωρη απεργία σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες , τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν σε αυτή.