Αυτόνομη πρόσβαση ΑμεΑ σε 4 παραλίες της Ηγουμενίτσας

on .

AMEA PARALIA EKSEDRA 1 26 7 20

• Καραβοστάσι, Αγία Παρασκευή, Μέγα Άμμος και Πλαταριά είναι οι τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Θεσπρωτίας που απέκτησαν ολοκληρωμένες υποδομές για την πρόσβαση ατόμων με κινητικές δυσκολίες.
Οι εγκαταστάσεις θα λειτουργούν όλη την εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Κυριακή. Το μηχάνημα της αυτόνομης πρόσβασης θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από τα άτομα που το χρειάζονται τις ίδιες ημέρες και από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, εφόσον φυσικά το επιτρέπουν και οι καιρικές συνθήκες.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας λοιπόν είναι ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που αξιοποίησε επιτυχώς και προς όφελος ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας, τις προσκλήσεις των χρηματοδοτικών εργαλείων του προγράμματος ΕΠΑΝΕΚ 2014-2020 του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης στον άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία».
Πρόκειται για ένα έργο, ύψους 213.000 ευρώ που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, θα αναδείξει την περιοχή τουριστικά σε μια κρίσιμη περίοδο αλλά και εξασφαλίζει την προσβασιμότητα χωρίς αποκλεισμούς όλων των κοινωνικών ομάδων στις παραλίες του Δήμου, που μέχρι σήμερα ήταν αδύνατη.

Με προδιαγραφές
Οι υποδομές πληρούν όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις και προδιαγραφές, ώστε οι επισκέπτες με κινητικά προβλήματα να μη συναντούν εμπόδια που σχετίζονται με τη χρήση τους, καθώς διαθέτουν ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ πλησίον των υποδομών, αποδυτήρια, ντουζ, χημικές τουαλέτες, χώρους σκίασης και ειδικό μηχάνημα αυτόνομης πρόσβασης των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Και καθημερινός καθαρισμός…
Επίσης, λόγω της πανδημίας και προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, ανατέθηκε σε εταιρία ο καθημερινός καθαρισμός, η συντήρηση και η απολύμανση των υποδομών, ώστε να μπορούν οι επισκέπτες με ασφάλεια να κάνουν χρήση αυτών, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την ασφαλή πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα.

Web Baner Antigoni