Eξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος ηλικιωμένης με πρόσχημα την κάλυψη ιατρικών εξόδων

on .

ANDRAS THLEFONO

• Υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης στην Ηγουμενίτσα, που έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019, εξιχνίασε τώρα η ΕΛ.ΑΣ. Ταυτοποιήθηκε μία αλλοδαπή για συμμετοχή στην απάτη, η οποία παρέλαβε χρηματικό ποσό από ηλικιωμένη γυναίκα για δήθεν κάλυψη ιατρικών εξόδων. Συνεργός της, είχε καλέσει τηλεφωνικά προηγουμένως το θύμα ζητώντας χρήματα για τα έξοδα νοσηλείας συγγενικού προσώπου λόγω ατυχήματος.
Πρόκειται για γνωστή μέθοδο εξαπάτησης, κυρίως ηλικιωμένων, η οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται κατά περιόδους έντονα σε όλη την Ελλάδα. Σ’ αυτό το πλαίσιο η ΕΛ.ΑΣ. συμβουλεύει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους που συνήθως τηλεφωνικά χρησιμοποιούν διάφορα προσχήματα, κυρίως θέματα υγείας που αφορούν συγγενικά πρόσωπα των θυμάτων και τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά.
Η δικογραφία για την παραπάνω υπόθεση που σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Περισσότερες συμβουλές για την αποφυγή εξαπάτησης στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

Παράνομα «φρουτάκια» στην Άρτα
Ένα ίντερνετ καφέ, στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παιχνίδια εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας. Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος και ένας θαμώνας – παίκτης, κατηγορούμενοι για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα παίγνια.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε η εγκατάσταση 9 ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ σε έναν από αυτούς εμφανιζόταν τυχερό παίγνιο «φρουτάκια», με μονάδες πονταρίσματος, στο οποίο συμμετείχε ως παίκτης ο ανωτέρω συλληφθείς.
Επίσης, όπως προέκυψε, το τυχερό παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ο παραπάνω παίκτης διεξάγονταν μέσω ιστοσελίδας, όπου η πρόσβαση και κατάθεση-ανάληψη χρηματικών ποσών πραγματοποιούνταν μέσω λογαριασμού που τηρούνταν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος ενεργούσε ως παρένθετο πρόσωπο.
Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στερούνταν άδειας διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και κατάλληλης πιστοποίησης από αρμόδια αρχή.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο κατάστημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ,
• κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή,
• κεντρική μονάδα (server),
•14 κάρτες μεταφοράς χρηματικών ποσών, 16 αποδείξεις πληρωμής λογαριασμών και υπηρεσιών προπληρωμένων καρτών και σημειώσεις με ονόματα και αριθμούς.

Παράνομη αποκλειστική
Μια γυναίκα συνελήφθη, διότι όπως διαπιστώθηκε εργάζονταν παράνομα, ως αποκλειστική νοσοκόμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας.

Τον έπιασαν με πλαστό έγγραφο!
Στα Γιάννενα συνελήφθη αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτούντος διεθνή προστασία, το οποίο όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής, αντί του χρηματικού ποσού των 150 ευρώ.

Σύλληψη φυγόποινου…
Μεταμεσονύκτιες ώρες συνελήφθη στα Γιάννενα ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν πέντε καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και δύο μηνών και χρηματικής ποινής 1.500 ευρώ, για φοροδιαφυγή και εισφορές.