Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Ιωαννιτών

on .

APORRIMMATOFORO ERGATES

• «Πρώτο βραβείο αδιαφορίας και ρεκόρ λαθών και παραλείψεων διεκδικεί η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, με τα «σπασμένα» ακόμα μια φορά να τα πληρώνουν οι εργάτες και η πόλη». Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει σε μακροσκελή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ιωαννίνων προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την απόφαση να κηρύξει 24ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου, πραγματοποιώντας στις 10 π.μ. και συγκέντρωση στο εργοτάξιο.
Στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι «αυτή τη φορά, μέσα στον Ιούλιο η Δημοτική Αρχή ‘ανακάλυψε’ ότι δεν επαρκούν οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για την πληρωμή της νυχτερινής αποζημίωσης των συμβασιούχων στην καθαριότητα, και αποφασίζει να μεταφέρει τους συμβασιούχους της νυχτερινής βάρδιας στην πρωινή.
Ταυτόχρονα όμως -τονίζουν- καθώς τα οχήματα δεν φτάνουν για να δουλέψουν όλοι το πρωί, μεταφέρει μόνιμους εργάτες από την πρωινή βάρδια στη νυχτερινή γιατί σε αντίθεση με τις πιστώσεις των συμβασιούχων, οι πιστώσεις των μονίμων εργαζομένων επαρκούν για να πληρωθούν οι αποζημιώσεις για τα νυχτερινά. Να σημειωθεί ότι μετά από ένα χρόνο που υπάρχει έγκριση, δεν έχουν αγοραστεί τα 4 νέα απορριμματοφόρα με αποτέλεσμα να μην βγαίνουν οι βάρδιες».