Αποδυναμώθηκε η Ήπειρος από πυροσβεστικές δυνάμεις

on .

PYROSBESTHS

• Στις πυρκαγιές της Κορίνθου και του Πύργου Ηλείας έχει μετακινηθεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Ηπείρου, με αποτέλεσμα να έχουν αποδυναμωθεί οι εδώ υπηρεσίες και να μην μπορεί να εκτελεστεί ο σχεδιασμός σχετικά με την επάνδρωση των περιπολικών.
Αυτό τονίζει η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου με επιστολή της προς τους βουλευτές, τον Περιφερειάρχη και τους δημάρχους.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην πυρκαγιά στην Κόρινθο υπάρχουν 10 οχήματα με 40 άτομα πλήρωμα, στην πυρκαγιά στον Πύργο 5 οχήματα με 10 άτομα και στην Πάτρα είναι 15 άτομα πεζοπόρο. Σήμερα το πρωί που θα ξεκινήσουν οι αλλαγές θα είναι στο δρόμο ή σε πυρκαγιές πάνω από 20 οχήματα μαζί με τα βοηθητικά και πάνω από 130 άτομα, μαζί με εκείνους που είναι σε επιφυλακή στις Υπηρεσίες.
«Οι πυροσβέστες και πυροσβέστριες της Ηπείρου σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο δεν είναι αντίθετοι στην ενίσχυση άλλων υπηρεσιών για οποιοδήποτε συμβάν και ιδίως για πυρκαγιές σαν αυτές που μαίνονται. Όπου έχουν πάει προσφέρουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και είναι πάντα πρόθυμοι. Παρόλα αυτά θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι όλες αυτές οι μετακινήσεις έχουν αποδυναμώσει κατά πολύ την Περιφέρεια Ηπείρου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκτελεστεί ο σχεδιασμός σχετικά με την επάνδρωση των περιπολικών με ότι αυτό συνεπάγεται», τονίζεται στην επιστολή.