Πολυμελής σπείρα ρήμαζε σπίτια στην Πρέβεζα!

on .

DIARRHKTHS

Απέδωσε καρπούς η πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά κλοπές και διαρρήξεις στην πόλη της Πρέβεζας και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ταυτοποιήθηκαν εννέα άτομα (Έλληνες), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο συνεργοί τους για συμμετοχή σε διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, καθώς και τέσσερα ακόμα άτομα, κατηγορούμενα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Σύμφωνα με υπολογισμούς η λεία της σπείρας υπερβαίνει τις 520.000 ευρώ!
Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και μια σύλληψη οδηγού ταξί στο Καλπάκι για μεταφορά παράτυπων μεταναστών, ενώ εκτός Ηπείρου εντυπωσιάζει ο πρόσφατος εντοπισμός πλήρως οργανωμένης φυτείας, αποτελούμενης από 13.852 δενδρύλλια, σε δύσβατη δασική και ημιορεινή περιοχή των Γρεβενών!
Μπαράζ διαρρήξεων…
Ως προς τη μεθοδολογία τα μέλη της συμμορίας δρούσαν ως ακολούθως:
- μετέβαιναν στους «στόχους» που επέλεγαν είτε πεζοί είτε με οχήματα,
- βεβαιώνονταν για την απουσία των ιδιοκτητών και στη συνέχεια διαρρήγνυαν μονοκατοικίες, επιχειρήσεις και οχήματα, με τη χρήση διαρρηκτικών εργαλείων και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα αξίας και χρήματα,
- φορούσαν γάντια κατά τη διάρκεια των κλοπών, ώστε να μην αφήνουν ίχνη στον τόπο του εγκλήματος και να δυσχεραίνουν έτσι την ταυτοποίησή τους από τις διωκτικές Αρχές,
- τέλος, τα κλοπιμαία, τα διοχέτευαν είτε στους ανωτέρω τέσσερις κλεπταποδόχους, είτε τα εκποιούσαν οι ίδιοι σε περιοχές της Ζακύνθου και της Αθήνας.
Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 25 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών, οι οποίες έγιναν κατά το χρονικό διάστημα τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2020 στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας (Παντοκράτωρας, Βιομηχανική Περιοχή, Μύτικας, Καλαμίτσι, Σκαμνούλα, Αγία Φανερωμένη και Παλιούρι).
Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, ενεργώντας με τον προαναφερόμενο τρόπο δράσης και με διαφορετική σύνθεση κατά περίπτωση, έχουν διαπράξει:
- 15 κλοπές και 4 απόπειρες κλοπών σε μονοκατοικίες, από όπου αφαίρεσαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικών και κοσμημάτων καθώς και ηλεκτρονικές συσκευές,
- διάρρηξη επαγγελματικού χώρου, με τη συμμετοχή των δύο ανωτέρω συνεργών τους, από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό,
-2 κλοπές σε επιχειρήσεις, από όπου αφαίρεσαν κυρίως τεχνικό εξοπλισμό,
-2 κλοπές και μια απόπειρα κλοπής σε οχήματα, από όπου αφαίρεσαν χρήματα και κινητό τηλέφωνο.
Τους μετέφερε ταξιτζής!
Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη ένας άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διευκόλυνση μεταφοράς παράτυπων μεταναστών. Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο ταξί που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν τρεις αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου μετέφερε τους αλλοδαπούς έναντι χρηματικής αμοιβής με τελικό προορισμό περιοχή της Θεσσαλίας.
Σημειώνεται ότι σε βάρος των παράτυπων μεταναστών σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για παραβίαση των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.
Ανήλικος κλέφτης
Στην Άρτα συνελήφθησαν ένας ανήλικος ημεδαπός και μία ημεδαπή, για τα αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, αντίστοιχα. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο ανήλικος εισήλθε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Άρτα, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό μέσα από πορτοφόλι του ιδιοκτήτη.
Μετά από αναζητήσεις, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Α.Τ. Άρτας.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό που είχε αφαιρέσει, το οποίο αποδόθηκε στον παθόντα. Επιπρόσθετα αναζητήθηκε και συνελήφθη το απόγευμα της ίδιας ημέρας ημεδαπή, για παραμέληση εποπτείας του ανήλικου.
Με 26 χάπια!
Στα Γιάννενα συνελήφθη, από περιπολούντες αστυνομικούς ένας άνδρας διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν 26 ναρκωτικά χάπια, χωρίς ιατρική συνταγή.
13.852 δενδρύλλια
Μπροστά σε μια γιγαντιαία φυτεία χασίς (αποτελούμενη από 13.852 δενδρύλλια) σε δύσβατη περιοχή βρέθηκαν προ ημερών οι αστυνομικοί τον Γρεβενών.
Στο πλαίσιο της υπόθεσης, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο αλλοδαπών, 43χρονου και 26χρονης, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία τουλάχιστον τεσσάρων ακόμα μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Στο τελικό στάδιο των ερευνών οργανώθηκε προ ημερών ευρεία, συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποία εντοπίστηκε η φυτεία. Διέθετε ειδικό σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από λάστιχα ποτίσματος μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, που είχαν συνδεθεί σε αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από παρακείμενο ποτάμι με τη χρήση αντλίας και γεννήτριας.
Επιπρόσθετα, πλησίον της φυτείας εντοπίσθηκαν ακόμη 5 πρόχειρα παραπήγματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.
Η φυτεία εκτείνονταν σε περίπου 8 στρέμματα, ενώ η έκταση αυτή είχε αποψιλωθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να καταστεί πλήρως καλλιεργήσιμη και αποτελούνταν από 13.852 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,6 μέτρα.