Με χαμηλή τιμή η απομάκρυνση της λυματολάσπης από τον Βιολογικό

on .

BIOLOGIKOS KAT

• Ένα σημαντικό βήμα για την απομάκρυνση της λυματολάσπης έκανε χθες η ΔΕΥΑΙ καθώς από το Δ.Σ. της επιχείρησης εγκρίθηκε το πρακτικό της επιτροπής του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάθεση της παροχής υπηρεσιών με τίτλο «Συνολική διαχείριση βιοστερεών και λοιπών στερεών Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Ιωαννίνων ετών 2020-21».
Η τιμή την οποία εξασφάλισε η ΔΕΥΑΙ για να απομακρύνει την αποθηκευμένη αλλά και την παραγόμενη λυματολάσπη για ενάμιση χρόνο είναι 767.000 ευρώ, η οποία, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της, είναι η χαμηλότερη που έχει επιτευχθεί ποτέ. Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός του 2019, τον οποίο η παρούσα διοίκηση ακύρωσε, είχε αναδείξει μειοδότη με τιμή 975.000 ευρώ, μόνο για την αποθηκευμένη λυματολάσπη! Αν λάβει δε κανείς υπόψη την προσφερθείσα τιμή για την παραγόμενη λυματολάσπη το 2018 το οικονομικό όφελος για τη ΔΕΥΑΙ είναι φθάνει τα 600.000 ευρώ.
Όπως διαβεβαιώνει η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, «θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε οι διαδικασίες του προσυμβατικού ελέγχου να προχωρήσουν τάχιστα και να εγκατασταθεί ο ανάδοχος το γρηγορότερο δυνατόν».

Web Baner Antigoni