Πολλοί ήταν οι επίσημοι που τίμησαν τη μνήμη της Γυναίκας της Πίνδου

on .

FOYRKA GYNAIKA PINDOY 20 7 20

• Τη μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940 τίμησαν η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας με τη διοργάνωση λιτής εκδήλωσης στη Φούρκα Κόνιτσας.
Στο μνημείο των πεσόντων στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα εψάλη δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στις προτομές του Κ. Δαβάκη και Α. Διάκου και σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης ΜΠ Ταξιαρχίας.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η φιλόλογος κ. Γιάννα Νίκου. Στη μικρή δεξίωση στην πλατεία χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτ. Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ν. Εξάρχου.
Λόγω των έκτακτων μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της πορείας των Γυναικών της Πίνδου και του τραυματισμού του Αξιωματικού Κωνσταντίνου Δαβάκη. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Γεν. Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος αντιστράτηγος Κων. Σκούμας, ο Δ/της της 8ης Ταξιαρχίας ταξίαρχος Χρ. Σιόρεντας, ο Γεν. Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Ηπείρου ταξίαρχος Κων. Δούβαλης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ιωαννίνων Βασ. Μουσελίμης, ο Δ/της του 583 Τ.Π. Γεώργιος Χαρίτος, ο Δ/της Πυροσβεστικής Κόνιτσας επιπυραγός Σπ. Νάκος, ο Δ/τής Α.Τ. Κόνιτσας Παναγιώτης Νάκος, οι Αντιπεριφερειάρχες Αγνή Νάκου - Δασούλα και Οδυσσέας Πότσης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιούλα Μητροκώστα και Πρόδρομος Γαϊτανίδης, οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Χήρας και Ν. Τσιαλιαμάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κατερίνα Δημάρατου και Ν. Καλτσούνης, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Φούρκας, Αγίας Παρασκευής και Σαμαρίνας, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, φορέων κ.ά.

***
Επίσης, αναγνώσθηκαν χαιρετισμοί του Προέδρου της Βουλής Κων/νου Τασούλα και των βουλευτών Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη, Γιώργου Αμυρά, της Μαρίας Κεφάλα και Μερόπης Τζούφη, που απουσίαζαν λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.