Η πανδημία ανέτρεψε τα πλάνα για τον τουρισμό στα Γιάννενα

on .

karavaki

Σε επανεκτίμηση του σχεδιασμού και της τουριστικής του στρατηγικής οδηγείται ο Δήμος Ιωαννιτών καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δημιούργησε νέα δεδομένα ανατρέποντας τα προηγούμενα πλάνα.
Όπως παραδέχθηκε χθες σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά και οι συνέπειες για την περιοχή μας θα είναι σημαντικές από την απώλεια επισκεπτών όπως οι Ισραηλινοί αλλά και από γειτονικές χώρες μέσω του λεγόμενου οδικού τουρισμού.
Δεν πηγαίνει καλά…
Για μία πολύ ρευστή μεταβατική περίοδο έκανε λόγο χθες ο Μ. Ελισάφ και περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο την κατάσταση. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «είχαμε δώσει βαρύτητα στον οδικό τουρισμό από τις γειτονικές χώρες αλλά εκεί η κατάσταση δεν εξελίχθηκε καλά. Επίσης αναμέναμε ένα σημαντικό αριθμό από το Ισραήλ όπου και πάλι όμως η κατάσταση με την πανδημία δεν το επιτρέπει. Αυτό αν δεν αλλάξει το επόμενο διάστημα θα έχει συνέπειες στην περιοχή η οποία υποδεχόταν πολλούς Ισραηλινούς επισκέπτες από τον Αύγουστο μέχρι τον Οκτώβριο». Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «πρέπει να αναπροσαρμόσουμε τις προτεραιότητές μας και να δώσουμε βαρύτητα στον εσωτερικό τουρισμό».
Παράλληλα, για μία ακόμη φορά απηύθυνε έκκληση για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και όλων των μέτρων περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού από τους πολίτες αλλά και τους επιχειρηματίες.
Δύο συνεδριάσεις
Σήμερα, Τρίτη, λοιπόν, στις 6 μ.μ. θα συνεδριάσει στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Ιωαννιτών και αύριο, Τετάρτη την ίδια ώρα η Επιτροπή Ανασυγκρότησης. Στις δύο συνεδριάσεις θα γίνει εκτίμηση και επανεκτίμηση του σχεδιασμού και της τουριστικής στρατηγικής του Δήμου με βάση τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η πανδημία.
Ο Πρέσβης της Τσεχίας
Στο μεταξύ, συνάντηση με το νέο πρέσβη της Τσεχίας Jakub Karfík και την υπεύθυνη του Τσέχικου Κέντρου Πολιτισμού είχε χθες ο Μωυσής Ελισάφ. Σκοπός ήταν η διεύρυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας με την Τσέχικη Πρεσβεία με την οποία ο Δήμος έχει οικοδομήσει άριστες σχέσεις.
Ο Τσέχος πρέσβης τόνισε ότι η παρότρυνσή του σε όλους τους συμπατριώτες του θα είναι να συμπεριλάβουν την πόλη στο πρόγραμμα των ταξιδιών τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «με τον Δήμαρχο συζητήσαμε για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή. Κανένας Τσέχος δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα Γιάννενα. Επίσης συζητήσαμε την δυνατότητα επέκτασης της συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο και της ανταλλαγής φοιτητών μέσω των προγραμμάτων Erasmus».
Η υπεύθυνη του Τσέχικου Κέντρου, το οποίο αποτελεί φορέα του Υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι ήδη με τον Δήμο Ιωαννιτών υπάρχουν συνεργασίες στον τομέα του πολιτισμού, οι οποίες το επόμενο διάστημα θα εμπλουτιστούν με σκοπό «να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της Τσεχίας στα Γιάννενα μέσα από τον κινηματογράφο, την μουσική και τα βιβλία».
Από την πλευρά του ο κ. Ελισάφ σημείωσε πως «στα Γιάννενα έχουμε διοργανώσει ήδη εκδηλώσεις με τη συνεργασία της Τσέχικης Πρεσβείας. Μπορούμε να τις διευρύνουμε και παράλληλα μπορούμε να εμβαθύνουμε την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο και τις ανταλλαγές φοιτητών. Σημαντική επίσης μπορεί να είναι η συνεργασία μας στον τουριστικό τομέα καθώς έχουμε ήδη επικοινωνήσει με όλα τα μεγάλα τουριστικά γραφεία της Τσεχίας, ενώ συζητήσαμε και τις δυνατότητες που υπάρχουν και για επιχειρηματικές συνεργασίες».

Web Baner Antigoni