Oυσιαστική υποστήριξη φορέων και κοινωνικών δομών της περιοχής μας

on .

OKPAPA KOINONIKO FARMAKEIO

• Πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων αναπτύσσει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Ιωαννιτών μέσω του δικτύου των δομών του που σκοπό έχουν να παρέχουν υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν τις βασικές ανάγκες των εν λόγω πληθυσμιακών ομάδων.
Μία από αυτές είναι η φαρμακευτική περίθαλψη. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του ΟΚΠΑΠΑ φιλοδοξεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να αποτελέσει ισχυρό κρίκο μιας αλυσίδας κοινωνικών δομών αλληλεγγύης, με σκοπό να διατηρηθεί η συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας στηρίζοντας και άλλες δομές που βρίσκονται σε ανάγκη.
Ο Οργανισμός το πρώτο εξάμηνο του 2020 πρόσφερε φάρμακα και υγειονομικά υλικά στις εξής δομές: Κατάστημα Κράτησης Ιωαννίνων, Κοινωνικά Φαρμακεία Άρτας και Τρικάλων, Ογκολογική και Ενδοκρινολογική Κλινική Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Δήμο Ζίτσας, Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού «Αγκαλιά», Υ.Α. Ιωαννίνων και Γηροκομείο «Ζωσιμαδών».
Στόχος του Κοινωνικού Φαρμακείου είναι η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφαλίστων απόρων και αναξιοπαθούντων που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Στο πλαίσιο αυτής της λογικής ο ΟΚΠΑΠΑ αναπτύσσει συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Ιωαννίνων, τα δύο Νοσοκομεία της Πόλης μας, τα Κέντρα Υγείας, τις ΤΟ.Μ.Υ., τα Κοινωνικά Φαρμακεία άλλων Δήμων και το Περιφερειακό τμήμα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

***
Το Κοινωνικό Φαρμακείο του ΟΚΠΑΠΑ λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 08.00 έως 14.00 και βρίσκεται στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11 (εντός ΚΕΠΑΒΙ), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2651304758.