Λιμενικό Ταμείο για την Παμβώτιδα ζητά ο βουλευτής Ν.Δ. Γ. Αμυράς

on .

THALASSIO SKI 1

• Την ίδρυση ενός φορέα στα Γιάννενα (Δημοτική Λιμενικό Ταμείο), που θα έχει τον κύριο λόγο για τον καθορισμό και την οριοθέτηση ζωνών εντός και εκτός της Λίμνης Παμβώτιδας, ζητά ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Αμυράς με ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα, Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο και Ναυτιλίας Ι. Πλακιωτάκη.
Οι ζώνες αυτές θα αφορούν τον λιμένα, φορτοεκφόρτωση αλιευμάτων, διεξαγωγή ναυταθλητικών δραστηριοτήτων, εκτέλεση πλόων τουριστικών σκαφών, διενέργεια ερασιτεχνικής και επαγγελματικής αλιείας, καθώς και τέλεση αγώνων αθλητικής αλιείας (διασυλλογικών, open, πανελληνίων αλλά και διεθνών).
Μάλιστα την πρόταση αυτή του κ. Αμυρά έσπευσε χθες να επικροτήσει και η παράταξη Μπέγκα στο Δήμο, υπενθυμίζοντας ότι επί των ημερών της είχε υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση στον τότε Υπουργό Ναυτιλίας Π. Κουρουμπλή, χωρίς βέβαια να αναφέρει κάτι για την τύχη της…

Σημαντική πηγή εσόδων
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία έχουν ιδιαίτερη σημασία σε τοπικό επίπεδο αφού, όπως τονίζει ο κ. Αμυράς, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων προσφέροντας υπηρεσίες κοινής ωφέλειας. Έχουν την ευθύνη της διοίκησης και την εκμετάλλευση των κτιρίων και υποδομών των λιμένων δικαιοδοσίας τους και έχουν δικαίωμα να λειτουργούν και επιχειρηματικά κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους.
Συνολικά, συμβάλλουν στην εμπορική, επιβατική, τουριστική και αλιευτική κίνηση και γενικότερα στην εύρυθμη λειτουργία των καθορισμένων λιμενικών ζωνών αρμοδιότητάς τους.
«Με συντονισμένους ελέγχους για την τήρηση των κανόνων περί αλιείας εσωτερικών υδάτων, την εγκατάσταση σταθμών με σωστικά μέσα, καθώς και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και καθαριότητας θα επιτυγχάνεται συντονισμένα και αποτελεσματικά από έναν μόνο φορέα η συνολική επιτήρηση και η διευκόλυνση της τουριστικής κίνησης στην Λίμνη Παμβώτιδα», επισημαίνει ο βουλευτής.