Η εικονική πραγματικότητα στην διαδικτυακή εκπαίδευση

on .

eikoniki

• Διαδικτυακή Ημερίδα Ενημέρωσης για τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού Έργου «Αξιοποίηση των Κοινωνικών Δικτύων για τις Διδακτορικές Σπουδές στα πλαίσια της 4η Βιομηχανικής Επανάστασης» το οποίο υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Erasmus+, διοργάνωσε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπ. Ιωαννίνων.
Η εκδήλωση αναμεταδόθηκε ζωντανά μέσω διαδικτύου και οι ενδιαφερόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν χωρίς φυσική παρουσία.
Ο Διευθυντής του Εργαστηρίου, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος (φωτό) παρουσίασε συνοπτικά τα αποτελέσματα του έργου, τονίζοντας τη σημασία της Εικονικής Πραγματικότητας στην διαδικτυακή εκπαίδευση και στην δημιουργία μιας πλατφόρμας δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ υποψηφίων διδακτόρων και καθηγητών από διαφορετικά Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια. Ο κος Στύλιος, ανέδειξε τα βασικά χαρακτηριστικά της Εικονικής Πραγματικότητας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.
Η κα. Βασιλική Λιάγκου, Επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος, παρουσίασε τη μεθοδολογική προσέγγιση για ένα κοινό πλαίσιο εκπαίδευσης μεταξύ διαφορετικών ιδρυμάτων, αξιοποιώντας την πλατφόρμα διαδικτυακής εκπαίδευσης καθώς επίσης και την εφαρμογή εικονικής πραγματικότητας για εκπαίδευση σε θέματα Ασφάλειας υπολογιστών, που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου.
•Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Έργο, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και 2681050234).