Καλλιεργούσαν χασίς μέσα στο σπίτι τους!

on .

NARKOTIKA FYTA 15 7 20

• Η καλλιέργεια χασίς τείνει να εκτοπίσει άλλες… παραδοσιακές καλλιέργειες στην Ήπειρο, καθώς η Αστυνομία ανακαλύπτει τη μια μετά την άλλη φυτείες σε διάφορες περιοχές, οι οποίες προφανώς αποδεικνύονται κερδοφόρες για τους δράστες.
Το τελευταίο διήμερο η Αστυνομία ασχολήθηκε με δύο τέτοιες υποθέσεις, τη μία στην Ηγουμενίτσα και τη δεύτερη σε περιοχές Πρέβεζας και Άρτας.
Στην Ηγουμενίτσα, η εφευρετικότητα ξεπέρασε τη φαντασία, καθώς η καλλιέργεια γινόταν μέσα σε σπίτι με το υδροπονικό σύστημα και σε αυτή εμπλέκονται γιός, μάνα και μια αλλοδαπή. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών, στο σπίτι Έλληνα στο οποίο διέμενε με μια αλλοδαπή.

Εκεί βρέθηκαν
-53 δενδρύλλια κάνναβης, άνευ φυλλώματος, σε γλάστρες, ύψους έως 1,5 μέτρο, τα οποία καλλιεργούνταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, πίσω από το λεβητοστάσιο του σπιτιού, με τη μέθοδο της υδροπονίας,
- 4,488 κιλά κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, προερχόμενα από την συγκομιδή των ανωτέρω δενδρυλλίων,
- Τρεις συσκευασίες με αποσπάσματα φυτικής κάνναβης, συνολικού βάρους 16,65 γραμμαρίων,
- Εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας (συστήματα εξαερισμού και αυτόματου ποτίσματος, τεχνητός φωτισμός, λαμπτήρες θερμότητας, μετασχηματιστές, ψηφιακό θερμόμετρο – υγρόμετρο, κ.α),
- Ζυγαριά ακριβείας,
- Έξι τρίφτες με υπολείμματα κάνναβης,
-Χειρόγραφες σημειώσεις.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έρευνα σε επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου, στον οποίο συνελήφθη να εργάζεται η μητέρα του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-δέμα με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 650 γραμμαρίων,
- διάφορες συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους 194 γραμμαρίων,
- δύο ζυγαριές ακριβείας,
- 7 πίπες καπνίσματος,
- 5 τρίφτες,
- ηλεκτρονική συσκευή ατμίσματος,
- 5 μπουκαλάκια με άγνωστη ουσία σε υγρή μορφή.

Σε Πρέβεζα - Άρτα
Στη δεύτερη περίπτωση έδρασαν αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι συνέλαβαν τέσσερις Αλβανούς και έναν Έλληνα, οι οποίοι σε τρία διαφορετικά σημεία περιοχών της Πρέβεζας και της Άρτας καλλιεργούσαν χασισοφυτείες με τον αριθμό των δενδρυλλίων να ανέρχεται σε τέσσερις χιλιάδες! Η έρευνα της Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη καθώς εξετάζονται προσεκτικά όλα τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διερευνηθεί τυχόν ανάμειξη κι άλλων ατόμων και επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.