Και νέες θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ στο Δήμο Πρέβεζας

on .

amea

• Αναβαθμίστηκε, με εντολή Δημάρχου, στην Πρέβεζα η σήμανση των υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ και πραγματοποιήθηκε η δημιουργία επιπλέον θέσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση οι συγκεκριμένοι χώροι στάθμευσης φέρουν πλέον επικάλυψη χρώματος μπλε σε όλη την επιφάνειά τους και επιδαπέδια σήμανση με το Διεθνές Σύμβολο Προσβασιμότητας, ενώ είναι απαλλαγμένοι από εμπόδια. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ως πρώτη φάση, (αναμένοντας την πρόσκληση 9 στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης») που θα βελτιώσει την καθημερινότητα ατόμων με Αναπηρία, τα οποία συχνά βρίσκουν τις θέσεις στάθμευσης που προορίζονται για αυτά «καταπατημένες».
«Ανταποκριθήκαμε, άμεσα με μεγάλη χαρά στο αίτημα που κατέθεσε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζας «Η Ελπίδα» και αποτελούσε μέρος του σχεδιασμού μας για την βελτίωση των υφιστάμενων και τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης για τους συνανθρώπους μας που ανήκουν στην ευαίσθητη αυτή ομάδα. Κάθε κοινωνία οφείλει να προστατεύει τα μέλη της που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πρέβεζας Ν. Γεωργάκος.