Ένα τροχαίο… αποκάλυψε φορτίο με 95 κιλά χασίς!

on .

NARKOTIKA AYTOKINHTO 12 7 20

• Δεν στάθηκε τυχερός ένας Έλληνας μεταφορέας μεγάλου φορτίου χασίς, καθώς ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, με αποτέλεσμα να αποκαλυφθεί η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που είχε φορτώσει στο αυτοκίνητό του.
Όλα συνέβησαν στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, όταν μετά το τροχαίο ατύχημα υλικών ζημιών, ο κατηγορούμενος εγκατέλειψε στο σημείο το όχημα και διέφυγε πεζός.
Μετά από έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο διαπιστώθηκε ότι αυτό ήταν φορτωμένο με ναρκωτικά και άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας καθώς και αστυνομικός σκύλος περιπολίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στο Ράγιο Θεσπρωτίας ο μεταφορέας, ο οποίος και συνελήφθη.
Συνολικά κατασχέθηκαν:
- 77 δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 94 κιλών και 450 γραμμαρίων, που βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος,
- ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,2 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του συλληφθέντα,
- το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του κατηγορούμενου, που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Αλλοδαπός μετέφερε παράνομα μετανάστες έναντι αδράς αμοιβής
• Χθες νωρίς το πρωί συνελήφθη στο 6ο χιλιόμετρο Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κόνιτσας ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις ακόμη αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων για τη νόμιμη είσοδό τους στη χώρα.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι, ο οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είχε παραλάβει τους παράτυπους μετανάστες από άγνωστο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου με σκοπό να τους προωθήσει στο εσωτερικό της χώρας, έναντι του χρηματικού ανταλλάγματος 200 ευρώ που κατέβαλε ο καθένας. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος δύο εκ των παράτυπων μεταναστών εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά, το χρηματικό ποσό των 1.250 ευρώ και 6.680 αλβανικά λεκ.

Έξι συλλήψεις για διάφορα  αδικήματα σε Άρτα και Γιάννενα
• Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.
Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά 6 άτομα και συγκεκριμένα:
• Ημεδαπός στην Άρτα, κατηγορούμενος για κλοπή, ο οποίος εμπλέκεται μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί προχθές, σε υπόθεση διάρρηξης καταστήματος σε περιοχή της Άρτας που έγινε την 11-07-2020, από όπου αφαιρέθηκε χρηματικό ποσό από την ταμειακή μηχανή.
• Ημεδαπός στην Άρτα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άρτας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών για απάτη.
• Ημεδαπός στην Άρτα, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα καπνού και ακατέργαστης κάνναβης, -12- ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών.
• Ημεδαπός στα Γιάννενα στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης και δισκίο ναρκωτικής ουσίας MDMA.
• Αλλοδαπός στα Γιάννενα, διότι όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.
• Αλλοδαπός στα Γιάννενα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, διότι κατείχε και επέδειξε κατά τον αστυνομικό έλεγχο πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, ενώ όπως προέκυψε, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα.