Ξεμπλοκάρει επιτέλους το βόρειο τμήμα του Ε-65!

on .

E65

• Εντός του 2021 ξεκινούν επιτέλους οι εργασίες του βόρειου τμήματος του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε-65, που θα συνδέει την Θεσσαλία με την Εγνατία Οδό.
Την είδηση γνωστοποίησε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Καραγιάννη, γεγονός που προκαλεί ικανοποίηση και στους Ηπειρώτες, καθώς θα συνδέει την περιοχή μας με την κεντρική Ελλάδα. Έτσι λοιπόν όταν «κουμπώσει» ο Ε-65 με την Εγνατία Οδό η Ήπειρος θα μετατραπεί σε σημαντικό κόμβο μεταφορών, αφού σ’ αυτή θα καταλήγουν οι τρεις μεγάλοι οδικοί άξονες.

Αναπτυξιακό έργο…
Χαρακτηριστική είναι και η δήλωση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο οποίος τόνισε: «Το βόρειο τμήμα του Ε65 αρχίζει να γίνεται πράξη. Ολοκληρώθηκαν όλες οι απαραίτητες μελέτες και οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε λίγο καιρό, το τμήμα που ενώνει τα Τρίκαλα, την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα με την Εγνατία Οδό, θα αρχίσει να υλοποιείται. Είναι μια θετική εξέλιξη για τη Θεσσαλία, μια εξέλιξη που δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης σε όλη την περιοχή. Το βόρειο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα δώσει την ευκαιρία διεξόδου προς τη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Και ενώνει δυο από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, του Βόλου και της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της χώρας που αλλάζει το χάρτη στις μεταφορές, το εμπόριο, τον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή».
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών για το θέμα του Ε65, ενώ με παρέμβασή του στην αρμόδια διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG Regio σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, αλλά και με επιστολή του προς την ευρωβουλευτή Κορίνα Κρέτσου ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών έγκρισης ώστε να ολοκληρωθεί ο δρόμος, στο βόρειο τμήμα του, που είναι και το πιο δύσκολο.

Web Baner Antigoni