Σημαντικές αυξήσεις στο γάλα από τη «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»

on .

 PROBATA BOSKOS DROMOS

Μετά από παρατεταμένη χρονική περίοδο συνεχούς μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, μια νέα πιο αισιόδοξη περίοδος ανοίγει για τους κτηνοτρόφους καθώς οι βιομηχανίες αναπροσαρμόζουν προς τα «πάνω» την τιμή του εισκομιζόμενου γάλακτος.
Τα θετικά νέα τη φορά αυτή έρχονται από την περιοχή του Πωγωνίου και μετά από συνάντηση που είχαν με κτηνοτρόφους ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» Ι. Βιτάλης και ο αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Μ. Παναγιωτάκης.
Τα δύο ανώτερα στελέχη της γαλακτοβιομηχανίας ενημέρωσαν τους παραγωγούς ότι τη νέα γαλακτοκομική περίοδο η τιμή βάσης θα είναι αισθητά πιο αυξημένη σε σχέση με την περυσινή. Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε ο κ. Βιτάλης, η τιμή θα ξεκινήσει από τα 84 λεπτά το κιλό, αισθητά δηλαδή υψηλότερη από πέρυσι που ήταν από 72 έως 77 λεπτά. Με την αξιολόγηση των λιπαρών συστατικών, η τελική τιμή μπορεί να φθάσει και το 1 ευρώ.
Τα στελέχη της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο και περαιτέρω αυξήσεων μετά τον Οκτώβριο, όταν θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση που μέχρι τότε θα δημιουργηθεί στην αγορά γάλακτος και στον τομέα των πωλήσεων.
Οι ανακοινώσεις έγιναν δεκτές με ικανοποίηση από τους κτηνοτρόφους, που πλέον βλέπουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς γάλακτος, η οποία θα τους δώσει τη δυνατότητα για βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης και κατ΄ επέκταση για αντιστροφή της φθίνουσας πορείας που είχε πάρει η κτηνοτροφία στην Ήπειρο. Την τιμολογιακή πολιτική της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», αναμένεται τώρα να ακολουθήσουν και οι άλλες γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία της Ηπείρου.