Για τα προβλήματα της Γαλακτοκομικής ενημερώθηκε ο Αντιδήμαρχος Β. Βλέτσας

on .

BLETSAS MEGA GALAKTOKOMIKH 10 7 20

• Την Γαλακτοκομική Σχολή που λειτουργεί στον Κατσικά επισκέφθηκε ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Βασίλης Βλέτσας. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η καταγραφή, ανάδειξη και επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Σχολή.
Κατά την διάρκειά της συζητήθηκαν τρόποι και συνέργειες που θα συμβάλλουν αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην ανάδειξη της Σχολής που είναι και η μοναδική στην Ελλάδα στην κατάρτιση τεχνιτών τυροκομίας και γαλακτοκομίας.
Όπως, μεταξύ άλλων, δήλωσε ο κ. Βλέτσας «Είναι γεγονός πως οι παρεμβάσεις που πρόκειται να αναλάβει αφενός η Περιφέρεια Ηπείρου με την δημιουργία του Πάρκου Αγροτικής Καινοτομίας, του Κέντρου Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, τη δημιουργία Αγοράς Παραγωγών τοπικών προϊόντων και αφετέρου οι συνέργειες Δήμου Ιωαννιτών και Γαλακτοκομικής Σχολής με την ταυτόχρονη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών διδασκαλίας των σπουδαστών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, θα καταστήσουν την περιοχή της ΔΕ Παμβώτιδας ως τον πυρήνα ανάδειξης και νέας πνοής του πρωτογενή τομέα στο νομό Ιωαννίνων καθώς και μια από τις σημαντικότερες εστίες πετυχημένων δράσεων στον συγκεκριμένο τομέα…».
Η Διευθύντρια της Σχολής Αλεξάνδρα Μέγα δήλωσε ότι «από τη συνεργασία αυτή μόνο θετικά μπορούν να προκύψουν για όλους και γι’ αυτό πρέπει όλοι να εργαστούμε με αισιοδοξία και αποτελεσματικότητα για να πετύχουμε ότι καλύτερο μπορούμε».