Επαφές της Τ. Καλογιάννη με μέλη των Τοπικών Συμβουλίων

on .

tatiana

• Με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων κοινοτήτων του Δήμου συναντήθηκε η επικεφαλής της παράταξης «Ιωάννινα_2023» Τατιάνα Καλογιάννη, σε Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Πεδινή και στα γραφεία της ΠΕΔ.
Την κ. Καλογιάννη συνόδευαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλης Αργύρης (Σπούρης), Βασίλης Κοσμάς, Σπύρος Γκίζας, οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωαννίνων Ντίνα Στ. Μάντζιου, Λευτέρης Κοσμάς.
Τα θέματα που συζητήθηκαν στις συναντήσεις αυτές ήταν, μεταξύ άλλων:
1. Στην Κόντσικα: Η δημιουργία νέου καταστήματος κράτησης, για το οποίο έχει παραχωρηθεί δημοτική έκταση από το 2009 με αποφάσεις της τοπικής κοινότητας και του δημοτικού συμβουλίου Μπιζανίου και η θέση του προβλέπεται στο εγκεκριμένο ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου.
2. Στο Ασβεστοχώρι: Η διαμόρφωση και πεζοδρόμηση της εισόδου της κοινότητας.
3. Στην Πεδινή: Η ανάγκη δημιουργίας νέων αιθουσών για το γυμνάσιο σχολείο και η ανέγερση νέου νηπιαγωγείου.
4. Στα Γιάννενα: Η αλλαγή του τρόπου εγγραφής των έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Η ανάγκη απόφραξης και καθαρισμού των φρεατίων των ομβρίων υδάτων για την αποφυγή πλημμυρικών σημειακών φαινομένων. Η ολοκλήρωση των μνημονίων σχετικά με τις ενέργειες που αφορούν τις δασικές πυρκαγιές στο πλαίσιο της Πολιτικής Προστασίας. Η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων κ.α..