Είχαν μαζέψει μεγάλη ποσότητα τσαγιού από τη Νεμέρτσικα

on .

TSAI NEMERTSIKA PARANOMO 10 7 20

• Μεγάλη ποσότητα τσαγιού που είχαν μαζέψει από τις πλαγιές της Νεμέρτσικας μετέφεραν με Ι.Χ. δύο άτομα τα οποία εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου. Ωστόσο, ο ένας ξέφυγε…
Οι θηροφύλακες εκτελώντας προγραμματισμένη περιπολία στη Νεμέρτσικα, εντόπισαν Ι.Χ στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, να κινείται σε αγροτικό – δασικό δρόμο και δόθηκε σήμα στάσης.
Εντός του οχήματος διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ότι οι δύο επιβαίνοντες, ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός αντίστοιχα κατά δήλωσή τους, είχαν εκριζώσει και μετέφεραν μεγάλη ποσότητα τσαγιού. Η Θηροφυλακή ζήτησε από τα δύο άτομα να μεταβούν συνοδεία στο ΑΤ Πωγωνίου, το οποίο ταυτόχρονα ενημέρωσε για το συμβάν.
Κατά τη διαδρομή ο αλλοδαπός τράπηκε σε φυγή και κινήθηκε σε δασική έκταση, ενώ ο οδηγός συνελήφθη στη συνέχεια από αστυνομικούς του ΑΤ Πωγωνίου, με την κατηγορία της παράβασης του Δασικού Κώδικα.
Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο δράστες είχαν ήδη εκριζώσει και μετέφεραν 16 κιλά και 200 γραμμάριατσαγιού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο αυτόφωρο και καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών, με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΔΣ της Ε’ ΚΟΗ υπενθυμίζει πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποτελεί διαρκές χρέος όλων των πολιτών.