Σε λειτουργία η… θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις

on .

ouza

• Τον χώρο λειτουργίας θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων που δημιουργήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών παρουσίασε χθες η Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Νατάσα Τύρου-Ούζα.
Ο χώρος στεγάζεται στο Πνευματικό Κέντρο, είναι κατάλληλα διαμορφωμένος, με όλες τις σύγχρονες υλικοτεχνικές και τεχνολογικές υποδοχές ώστε να προσφέρει άριστες συνθήκες φιλοξενίας σε νεοφυείς επιχειρήσεις.
Όπως τόνισε η αντιδήμαρχος στρατηγικός στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι να επωφεληθούν και να διευκολυνθούν στο ξεκίνημά τους νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις, ώστε με την υποστήριξη του Δήμου να ωριμάσουν αντίστοιχες ιδέες οι οποίες θα μετουσιωθούν σε υπηρεσίες και προϊόντα.
«Άλλωστε χωρίς "επιχειρείν" δεν υπάρχει ανάπτυξη, όπως επίσης και χωρίς τεχνολογική πρόοδο και προαγωγή και ενσωμάτωση καινοτομικών πρακτικών στο επιχειρείν, δεν παράγονται διακριτά και προστιθέμενης αξίας προϊόντα και υπηρεσίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Η οργάνωση και λειτουργία του χώρου από πλευράς εξοπλισμού και υποδομών χρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 στα πλαίσια υλοποίησης των δράσεων του έργου με τίτλο PIT-STOP. Ο Δήμος Ιωαννιτών συμμετέχει ως εταίρος στο διασυνοριακό σχήμα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, από κοινού με δημόσιους φορείς από την Ελλάδα και την Ιταλία.
Ο τεχνικός σύμβουλος του έργου Κώστας Τολίδης σημείωσε ότι πρόκειται για πρωτοποριακό και καινοτόμο εγχείρημα καθώς μία θερμοκοιτίδα εκτός του οικονομικού ρόλου έχει και κοινωνικό χαρακτήρα δεδομένου ότι επιτρέπει σε μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα ή και κοινωνικές ομάδες να δημιουργήσουν επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση ή εξειδικευμένη επιχειρηματική υποστήριξη.
Η λειτουργία της θερμοκοιτίδας PIT STOP θα βρίσκεται για ένα διάστημα σε φάση πιλοτική. Κατά το διάστημα αυτό θα φιλοξενηθούν στους χώρους της δύο «ένοικοι» οι οποίοι θα αναδειχθούν κατόπιν ανοιχτού θεματικού διαγωνισμού.
Όπως είπε ο κ. Τολίδης την επόμενη βδομάδα λοιπόν θα δημοσιευθεί ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή δύο καινοτόμων ιδεών στον Τομέα της Αγροδιατροφής η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαδικασία Συμμετοχής
Η συμμετοχή θα γίνεται ηλεκτρονικά μέσω κατάλληλης φόρμας στην οποία οι ενδιαφερόμενος θα κληθεί να παρουσιάσει και να τεκμηριώσει την ιδέα του.
Ακολούθως η αξιολόγηση θα γίνει από επιτροπή του δήμου και θα λάβει χώρα σε τέσσερεις φάσεις:
8 Α’ Στάδιο (on-off): Έλεγχος Πληρότητας Αίτησης και Εκπλήρωσης Όρων Πρόσκλησης
8 Β’ Στάδιο: Ποιοτική Αξιολόγηση (Κριτήρια Σταθμισμένης Βαρύτητας)- Βαθμολογική Κατάταξη
8 Γ’ Στάδιο: Προσωπικές συνεντεύξεις
8 Δ’ Στάδιο: Τελική κατάταξη και επιλογή 2+2 (επιλαχόντων) ιδεών
Στόχος είναι να αναδειχθούν οι δύο καλύτερες ιδέες οι οποίες παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα οφέλη για τη πραγματική οικονομία της Περιφέρειας Ηπείρου με εστίαση στο κλάδο της Αγρο-διατροφής