Αυξάνει το κόστος το κλείσιμο του Υποταμείου Ιωαννίνων!

on .

STRATIOTIKOI PODIA

• Σε κλείσιμο οδηγείται, παρά τις αντιδράσεις που σημειώνονται σε τοπικό επίπεδο, το Υποταμείο Ιωαννίνων του Στρατού, γεγονός που σημαίνει ότι μία ολόκληρη Περιφέρεια και μάλιστα ακριτική, θα μείνει σύντομα ουσιαστικά χωρίς οικονομικές υπηρεσίες στον συγκεκριμένο κλάδο. Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πλέον να απευθύνονται στο αντίστοιχο γραφείο της Λάρισας.
Στο θέμα επανέρχεται η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου, η οποία με επιστολή της προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ) επαναλαμβάνει το αίτημα να μην κλείσει το Υποταμείο, τονίζοντας πως οι πρώτες αρνητικές συνέπειες από το γεγονός αυτό γίνονται ήδη αισθητές σε τοπικό επίπεδο.

Αυξάνει το κόστος
Όπως αναφέρει η ΕΣΠΕΗΠ στη νέα της επιστολή, τα προβλήματα που θα προκύψουν από το κλείσιμο του Υποταμείου Ιωαννίνων δεν θα αφορούν μόνο τα εν ενεργεία στελέχη που θα δουν καθυστερήσεις και επιπλέον γραφειοκρατία στις πληρωμές πάσης φύσεως μετακινήσεών τους ή δαπανών, αλλά και την ίδια την Υπηρεσία που θα αυξήσει αντί να μειώσει και τα λειτουργικά κόστη της.
Η Ένωση επισημαίνει πως λίγες ημέρες πριν το οριστικό κλείσιμο του Υποταμείου επιβεβαιώθηκε στις προβλέψεις της καθώς ήδη ένας αριθμός στελεχών που υπηρετεί στις οικονομικές διαχειρίσεις των Μονάδων της Ηπείρου χρειάστηκε να ταξιδέψει στη Λάρισα για υπηρεσιακούς λόγους, αυθημερόν, με υπηρεσιακό μέσο και με όποιο κόστος συνεπάγεται αυτό για την Υπηρεσία αλλά και για τα ίδια τα στελέχη. Αυτό, όπως τονίζει, προφανώς θα συμβαίνει στο εξής συχνά εφόσον δεν θα υπάρχει Υποταμείο στην Ήπειρο για την υποστήριξη των οικονομικών διαχειρίσεων της περιοχής και θα απαιτείται διαρκώς η μετακίνησή τους προς τις οικονομικές υπηρεσίες της Λάρισας. Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου καταλήγει στην επιστολή της ζητώντας για άλλη μια φορά την παρέμβαση της Ηγεσίας ώστε να μην μείνει χωρίς οικονομικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων η Περιφέρεια Ηπείρου και να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που ήδη έχει αναστατώσει, όπως υποστηρίζει, το σύνολο των στρατιωτικών (εν ενεργεία και αποστρατεία) που υπηρετούν στην Ήπειρο.