Επιτάχυνση διαδικασιών για απλούστερη απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας

on .

tautotita

• Ηλεκτρονικά και με απλό τρόπο επιδιώκουν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εσωτερικών να γίνονται οι διαδικασίες που αφορούν την ελληνική ιθαγένεια. Στόχος είναι να γίνονται χωρίς τη φυσική παρουσία των πολιτών.
Προς αυτή την κατεύθυνση, οι Γενικοί Γραμματείς Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών Λεωνίδας Χριστόπουλος, υπέγραψαν χθες μνημόνιο συνεργασίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η απλούστευση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, θα συνδράμει ουσιαστικά στη διαφάνεια και στην ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στον εκσυγχρονισμό των πληροφοριακών υποδομών, στη μείωση του διοικητικού φόρτου και στην εξοικονόμηση χρόνου, αλλά και κόστους.
Έργο της ομάδας εργασίας που συστήνεται με το μνημόνιο συνεργασίας, θα είναι, μεταξύ άλλων, η ταχεία και αποτελεσματική εξέλιξη των καθορισμένων δράσεων, η ανάδειξη κατάλληλων πληροφοριακών εφαρμογών για την υλοποίησή τους, αλλά και η ανάδειξη επιπλέον έργων ωρίμανσης, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση των προς υλοποίηση διαδικασιών.