«Πτυχιούχοι οι μισοί περίπου από τους προσληφθέντες στη ΔΕΥΑΙ…»!

on .

MPARTZOKAS ARHS SYNENTEYKSH 6 11 19

• Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ κ. Άρης Μπαρτζώκας, απαντώντας στον «Π.Λ.» για χθεσινό δημοσίευμα του Κ. Καλτσή σχετικά με τις προσλήψεις στην Επιχείρηση, αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Διευθυντά,
Σε σημερινό (σ.σ. χθεσινό) άρθρο της εγκρίτου εφημερίδος σας ο συνεργάτης σας κ. Κώστας Καλτσής αναφέρεται στο θέμα της πρόσφατης πρόσληψης, με σύμβαση δύο μηνών, καταμετρητών και εργατών από τη ΔΕΥΑΙ παραθέτοντας όμως πλήθος αναληθών στοιχείων τα οποία παραπλανούν το αναγνωστικό κοινό.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:
α) Όλοι, ανεξαιρέτως, οι προσληφθέντες (2 καταμετρητές και 7 εργάτες) εργάζονται καθημερινώς στο ύπαιθρο, ως καταμετρητές και ως εργάτες και δεν απασχολούνται, κατά κανέναν τρόπο, στα γραφεία της ΔΕΥΑΙ.
β) Λόγω της ανεργίας η οποία επικρατεί μεταξύ των νέων, η πλειοψηφία των αιτήσεων, οι οποίες υπεβλήθησαν, ήταν αιτήσεις πτυχιούχων και οι μισοί περίπου από τους προσληφθέντες (και όχι μόνο οι δύο στους οποίους αναφέρεται ο κ. Καλτσής) είναι πτυχιούχοι. Η διακήρυξη καθόριζε τα ελάχιστα προσόντα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι και δεν απέκλειε πτυχιούχους.
γ) Ο κ. Καραθανάσης μου ήταν παντελώς άγνωστος. Ούτε συνεργάτης μου υπήρξε ποτέ στο Πανεπιστήμιο, ούτε γνωρίζω αν ασχολείται με την ορειβασία. Σήμερα εργάζεται κανονικά ως εργάτης. Η κ. Μακρή, όντως ήταν υποψήφια στις Δημοτικές Εκλογές αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει απαγορευτικό στοιχείο για την οποιαδήποτε απασχόλησή της. Ήδη μαζί με άλλη μία καταμετρήτρια, επίσης πτυχιούχο, καταμετρούν υδρόμετρα στα χωριά του βορείου τομέως του Δήμου, όπου η ΔΕΥΑΙ δεν έκανε καταμετρήσεις ποτέ!
Τέλος, στο θέμα των πιστοποιητικών αναπηρίας των τριών υπαλλήλων, σας γνωρίζω ότι οι υπάλληλοι αυτοί εργάζονταν ήδη στη ΔΕΥΑΙ, ως ΑΜΕΑ, και για την μετατροπή των συμβάσεών τους σε «αορίστου χρόνου» ζητήθηκε να προσκομίσουν τα σχετικά πιστοποιητικά μόλις συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΠΑ. Η καθυστέρηση δηλαδή, δεν οφείλετο σε δική τους υπαιτιότητα αφού είχαν υποβάλει τις αιτήσεις τους εγκαίρως. Αυτή ήταν η εισήγηση της υπηρεσίας, προς το Διοικητικό Συμβούλιο, η οποία και έγινε ομόφωνα δεκτή.
Αυτά τα ολίγα για την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία
Με εκτίμηση
Αριστείδης Μπαρτζώκας
Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ»