Προς ενεργειακή αναβάθμιση το 1ο Γυμνάσιο - Λύκειο Ηγουμενίτσας

on .

energeiaki

• Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας για την χρηματοδότηση της πράξης «Ενεργειακή αναβάθμιση κτιριακού συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας» προϋπολογισμού 1.753.157,83 ευρώ.
Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στο κτιριακό συγκρότημα, επιφάνειας 3.241,67 τ.μ., το οποίο στεγάζει τις σχολικές μονάδες του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Ηγουμενίτσας, με έμφαση στην εξοικονόμηση ενέργειας και κατ’ επέκταση στην μείωση των λειτουργικών δαπανών. Η εν λόγω πρόταση αποτελεί μέρος του Σχεδίου Διαχείρισης Βιώσιμης Ενέργειας (ΣΔΒΕ) Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ η μελέτη και υποβολή της τεχνικής πρότασης υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος, «ως Δημοτική Αρχή εξακολουθούμε να δίνουμε έμφαση στα ζητήματα των σχολικών υποδομών, καθώς θεωρούμε την Παιδεία και την Εκπαίδευση ως κορυφαίες μας προτεραιότητες. Με την ένταξη του εν λόγω έργου πλαισιώνουμε προηγούμενες παρεμβάσεις μας, που στοχεύουν στην επίλυση καταγεγραμμένων προβλημάτων εντός των σχολικών μονάδων του Δήμου μας».