Η παράταξη Μπέγκα δεν θέλει ξενοδοχείο covid-19 στο Πέραμα

on .

RECEPTION

• Ο καθορισμός δύο ξενοδοχείων σε Πρέβεζα και Πέραμα Ιωαννίνων, ως υποδοχείς πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού προκαλεί αντιδράσεις κατοίκων, αλλά και φορέων Αυτοδιοίκησης. Κι αν μεν για τους κατοίκους μπορεί κανείς να το δει με κατανόηση, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις ή άλλους φορείς οι οποίοι σπεύδουν να «αγκαλιάσουν» κάθε ανάλογη διαμαρτυρία, χωρίς ταυτόχρονα όμως να υποδεικνύουν και άλλο ξενοδοχείο ή μέρος για να λειτουργήσει για τον ίδιο σκοπό.
Κάτι τέτοιο συμβαίνει με την παράταξη του πρώην Δημάρχου Θωμά Μπέγκα, η οποία «εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιλογή συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας στη Δημοτική Ενότητα Περάματος». Η παράταξη εκτιμά ότι η επιλογή αυτή, θα αποτελέσει ένα ακόμα πλήγμα για τους επαγγελματίες της περιοχής που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και καταλήγοντας αναφέρει ότι «στηρίζει τις ενέργειες του τοπικού συμβουλίου και του Προέδρου του», ενώ ασκεί και κριτική κατά της Δημοτικής Αρχής, επειδή δεν αντιδρά και δεν αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.
Διαφοροποιημένη είναι η απόφαση που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη στο Δήμο Πρέβεζας για τον ίδιο λόγο, στην οποία αναγνωρίζεται ότι η επιλογή της ξενοδοχειακής μονάδας έγινε επειδή ήταν η μοναδική συμμετοχή στην σχετική διαδικασία, αλλά προτείνεται να γίνει εκ νέου αξιολόγηση και να βρεθεί μια νέα πιο αποκεντρωμένη πρόταση, «λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γεωγραφικής θέσης της, αλλά και της λειτουργίας της σε ένα ιδιαίτερα κομβικό και κεντρικό τουριστικό σημείο στο κεντρικό αστικό και τουριστικό ιστό του Δήμου Πρέβεζας».