Κύμα συμπαράστασης στην Αλβανία για την υγεία του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου

on .

ANASTASIOS

• Σε επιστολή του ο Πρόεδρος της Αλβανικής Βουλής Γκραμός Ρούτσι, με αφορμή το πρόβλημα υγείας με την καρδιά, που αντιμετώπισε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, και το οποίο ξεπέρασε, μετά από αγγειοπλαστική επέμβαση με τοποθέτηση δύο «στέντ», του εύχεται ταχεία ανάρρωση, ώστε γρήγορα να επιστρέψει στο σημαντικό έργο του και στην καθημερινή του δράση.
Σημειώνει ακόμη ότι «έμαθα αρχικά με ανησυχία σχετικά με την κατάσταση της υγείας σας και είμαι πολύ χαρούμενος, που η επέμβαση πήγε πολύ καλά, και τώρα βελτιώνεσθε».
Και προσθέτει: «Παίρνω την ευκαιρία να εκφράσω, για άλλη μια φορά, τη μεγάλη εκτίμησή μου για την εξαιρετική συμβολή σας στην υπηρεσία της αρμονίας και της ανοχής μεταξύ θρησκειών και θρησκευτικών κοινοτήτων, καθώς και για την ειρήνη και την κατανόηση μεταξύ των λαών».
Ο πολιτικός και θρησκευτικός κόσμος της Αλβανίας εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για το πρόβλημα υγείας του κ. Αναστασίου.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση, τις προηγούμενες ημέρες, του Προέδρου της Αλβανικής Δημοκρατίας Ιλίρ Μέτα, ο οποίος αναφέρει ότι «χαίρομαι, που η υγεία του εξελίσσεται ικανοποιητικά, μετά την επέμβαση. Εύχομαι στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο να επιστρέψει γρήγορα στο πολύ σημαντικό έργο του».
Στη συνέχεια, αφού ευχαριστεί τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που τον φρόντισαν, δηλώνει υπερήφανος «για τον πολύτιμο ρόλο του Μακαριωτάτου στην ενίσχυση της διαθρησκευτικής αρμονίας, που θεωρείται μοντέλο για ολόκληρο τον κόσμο».
Εξάλλου το Διαθρησκευτικό Συμβούλιο της Αλβανίας του ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση, υγεία και μεγάλη διάρκεια ζωής, τονίζοντας τη σημαντική συμβολή του στη συνύπαρξη, όχι μόνο στην Αλβανία και πέρα από τα σύνορά της.
Αλλά και απλοί άνθρωποι, Ορθόδοξοι και μη, ενδιαφέρονται για την υγεία του Αρχιεπισκόπου, καθώς τον θεωρούν ενωτική προσωπικότητα στη χώρα τους, που συμβάλλει στην πρόοδο, στην ειρήνη και στην ευημερία και στηρίζει την αλβανική κοινωνία και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες.
Αλλά και ο αλβανικός τύπος (εφημερίδες, τηλεόραση, διαδίκτυο) έκανε αναφορές στην υγεία του Αρχιεπισκόπου, δείχνοντας ότι είναι ένα πρόσωπο αγαπητό και αποδεκτό μεταξύ του Αλβανικού λαού. Και αυτή την αγάπη και αποδοχή, που μεταφράζονται ως εμπιστοσύνη, την κέρδισε με τη δική του πραότητα και καλοσύνη, με το δικό του πνεύμα και φρόνημα ομοψυχίας.
Τα μόνιμα χαραγμένο χαμόγελο στα χείλη του είναι η έκφραση της «αγαπώσας καρδίας του».
H.M.