Και στη Μουργκάνα επέδραμαν «συλλέκτες» αρωματικών φυτών

on .

AROMATIKA FYTA TSAI 2 7 20

• Λίγο καθυστερημένα, λόγω κορωνοϊού, φαίνεται πως άρχισαν φέτος την επιδρομή τους οι αλλοδαποί… συλλέκτες των αρωματικών φυτών στα βουνά της Ηπείρου. Μια κατάσταση που απασχολεί κάθε χρόνο τέτοια εποχή τις Διωκτικές Αρχές, οι οποίες συχνά έρχονται αντιμέτωπες είτε με μεμονωμένους επιδρομείς, είτε και με κυκλώματα από Αλβανία που προωθούν τα μοναδικά βότανα και αρωματικά φυτά σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες, οι οποίες παράγουν καλλυντικά και φάρμακα.

Στη Μουργκάνα…
Χθες το πρωί αστυνομικοί του Αστυνομικοί του Α.Τ. Φιλιατών σε συνεργασία με άνδρες της Συνοριακής Φύλαξης συνέλαβαν δυο αλλοδαπούς (άνδρας – γυναίκα), για παράνομη κοπή αρωματικών φυτών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο αλλοδαπούς διότι είχαν συλλέξει παράνομα ποσότητα αρωματικών φυτών, βάρους 30 κιλών και 900 γραμμαρίων, την οποία είχαν φορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Τα φυτά κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατών.

Άλλες συλλήψεις
Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και άλλες συλλήψεις. Πιο συγκεκριμένα:
- Στην Άρτα συνελήφθησαν δύο ανήλικοι (!) για κλοπή ενός κινητού, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή τους και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη. Για την ίδια υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ατόμου, για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
- Στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας συνελήφθη μια ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Ειδικότερα, η κατηγορούμενη αφαίρεσε διάφορα προϊόντα από ράφια σούπερ μάρκετ, τα οποία απέκρυψε στην τσάντα της και στη συνέχεια επιχείρησε να αποχωρήσει από το κατάστημα χωρίς να καταβάλει το αντίτιμό τους. Έγινε όμως αντιληπτή από υπάλληλο του καταστήματος και συνελήφθη από αστυνομικούς που κλήθηκαν στο σημείο. Τα προϊόντα που είχε αφαιρέσει κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του καταστήματος.
- Στα Γιάννενα συνελήφθη μια Ελληνίδα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Φλώρινας και Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, διωκόμενη με ένταλμα σύλληψης. Ειδικότερα, η γυναίκα συνελήφθη, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών των παραπάνω υπηρεσιών, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του 3ου Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για απόπειρα ληστείας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.