Σε πλήρη λειτουργία από Ιούλιο βάζει ο Δ. Ιωαννιτών την «Ίριδα»

on .

DHMARXEIO IOANNINON

• Εντός του Ιουλίου αναμένεται να τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τον Δήμο Ιωαννιτών το πολυσυζητημένο πρόγραμμα «Ίριδα», μέσω του οποίου θα μπει τέλος στο παραδοσιακό «χαρτομάνι» και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική διαχείριση εγγράφων.
Στο πλαίσιο αυτό, υπογράφηκε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών, του Δήμου Ιωαννιτών και της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο διασφαλίζει τη χρήση του συστήματος από τον Δήμο. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Υποπτέραρχος Νικόλαος Ρέτσας και ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ.

Στενή συνεργασία
Για το συγκεκριμένο εγχείρημα τους τελευταίους μήνες συνεργάστηκαν στενά, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Ιωαννιτών Γιάννης Λυκογιώργος, ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης Θεοφάνης Γεροδήμος με όλη την ομάδα έργου του Τμήματος Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου Ιωαννιτών, ο προϊστάμενος του τμήματος κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Ιωάννου με την ομάδα του και ο Ταξίαρχος της Πολεμικής Αεροπορίας Σωτήρης Τσιτσιμπίκος με τους συνεργάτες του οι οποίοι ανέπτυξαν, συντηρούν και επεκτείνουν το σύστημα «Ίριδα» προσαρμοσμένο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Προτάσεις σύγκλισης
Αυτή την περίοδο ο Δήμος Ιωαννιτών δουλεύει σε δοκιμαστικό περιβάλλον με 230 χρήστες ώστε να ξεπεράσει οποιαδήποτε δυσλειτουργία και πρόβλημα προκύψει και να περάσει σε παραγωγική λειτουργία επίσημα εντός του Ιουλίου.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο υπουργείο Εσωτερικών, οι εκπρόσωποι του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Ελισάφ συνάντησαν και τον Υφυπουργό Θεόδωρο Λιβάνιο, επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», με τον οποίο συζήτησαν εκτενώς δύο προτάσεις που αφορούν το κομμάτι της ψηφιακής σύγκλισης.
Οι προτάσεις, συνολικού ύψους 2.000.000 ευρώ συντάχθηκαν από την Αντιδημαρχία Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εφαρμογών Έξυπνης Πόλης σε συνεργασία με καθηγητές του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.