«Πέρασε» η τιμολογιακή πολιτική για τα τέλη ΦΟΔΣΑ

on .

MONADA ASA

• Με ευρεία πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Ιωαννιτών για τα τέλη του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Φορέα και Δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, καθώς και ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος.
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανοίγοντας την συζήτηση ανέφερε ότι έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα πολλές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ σε μία προσπάθεια να ξεπεραστεί η ένταση του πρώτου διαστήματος. αλλά και να βρεθεί μία λύση τιμολόγησης που δεν θα αδικεί κατάφορα το Δήμο Ιωαννιτών.
Η βασική εισήγηση της Δημοτικής Αρχής διαμορφώθηκε από τους αντιδημάρχους Γιώργο Αρλέτο, Βαγγέλη Πήχα και Βασίλη Βλέτσα που μετέχουν και στη Διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.
Θέση της Δημοτικής Αρχής παραμένει ο καθορισμός τελών ανά διαχειριστική ενότητα, όπως αυτές ήταν προσδιορισμένες πριν τον ενιαίο φορέα. Παράλληλα τονίζει την ανάγκη μείωσης των λειτουργικών δαπανών του ΦΟΔΣΑ από την οποία προκύπτει όφελος για όλους τους δήμους της Ηπείρου.
Σύμφωνα με την εισήγηση, η η τιμή ανά τόνο διαμορφώνεται για τον Δήμο Ιωαννιτών σε 58,72 Euro από 98,62 Euro και οι ετήσιες συνολικές εισφορές σε 1.154.580,23 Euro από 1.743.193,56 Euro.
Ο Δήμαρχος Ζίτσας
Ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος ο οποίος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση σημείωσε ότι το κόστος για όλους τους δήμους είναι γνωστό με μοναδικό άγνωστο αυτό που θα προκύψει από την λειτουργία των ΣΜΑ. «Ο Δήμος Ιωαννιτών με βάση την πρόταση του ΦΟΔΣΑ θα είναι αυτός που θα επιχορηγεί τους υπόλοιπους δήμους της Ηπείρου», σημείωσε ενώ τόνισε ότι δεν προκύπτει από τη νομοθεσία ενιαία τιμολόγηση.
Μέχρι στιγμής από τους οκτώ δήμους του Νομού Ιωαννίνων κανένας δεν έχει δώσει πράσινο φως στην τιμολογιακή πολιτική, σημείωσε ο κ. Πλιάκος και ζήτησε μελέτη κόστους- οφέλους για κάθε δήμο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε την πρόταση της δημοτικής αρχής. Θετική ψήφο έδωσαν οι παρατάξεις του Θωμά Μπέγκα και της Τατιάνας Καλογιάννη.