Εξομαλύνεται η εικόνα με τα κρούσματα κορωνοϊού

on .

KORONOIOS TEST 1

• Θετικά είναι τα νέα από το «μέτωπο» της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες μόλις δέκα νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ για τρίτη συνεχόμενη ημέρα δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος.
Όσον αφορά στην Ήπειρο, το Σάββατο δεν ανακοινώθηκαν νέα θετικά κρούσματα, ενώ και η χθεσινή ημέρα κύλησε χωρίς… εκπλήξεις, αν και η σχετική ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας επρόκειτο να γίνει αργά το βράδυ.

Στους 191 οι θάνατοι
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 3.376, εκ των οποίων ποσοστό 54.9% είναι άνδρες. Από το σύνολο των 3.376 κρουσμάτων, τα 754 (22.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.880 (55.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται, ούτε με ταξίδι, ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 47 έτη, ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη.
Από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 191 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι ΤΑ 76 έτη. Τέλος, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 10 (70 % άνδρες).

Θραύση στην Αλβανία
Σε αντίθεση ωστόσο με την ομαλή εικόνα που παρουσιάζει η χώρα τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, η γειτονική Αλβανία περνάει δύσκολες ώρες, καθώς τα νούμερα ακολουθούν ανοδική πορεία. Η πραγματικότητα δικαιώνει την απόφαση των Ελληνικών Αρχών να παραμείνουν κλειστοί μέχρι νεοτέρας οι τρεις σταθμοί διέλευσης των Ελληνοαλβανικών συνόρων (Κακαβιά, Μέρτζιανη, Μαυρομάτι).
Χθες ανακοινώθηκαν 72 νέα κρούσματα και δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό στην Αλβανία, ενώ ανησυχία προκαλεί ο αυξανόμενος αριθμός ασθενών που χρήζουν εισαγωγής σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 15 πολίτες. Μάλιστα, το αλβανικό υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του για τα νέα κρούσματα συμπεριέλαβε και αυστηρή προειδοποίηση για τήρηση των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του ιού, όπως η χρήση μάσκας, η φυσική απόσταση, η προσωπική υγιεινή κλπ.