Αιτήσεις για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

on .

DIAKOPES ZEYGARI KAFETERIA

• Από σήμερα, Δευτέρα ξεκινά η υποβολή συμμετοχών στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους» από τους δικαιούχους σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση του υπουργείου Τουρισμού. Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ιστοσελίδα «tourism4all.gov.gr» έως τις 5 Ιουλίου.
Αντίστοιχα δόθηκε παράταση από το υπουργείο Εσωτερικών στις αιτήσεις των τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων για ένταξη στο πρόγραμμα.

Οι δικαιούχοι
Περίπου 1 εκατ. διανυκτερεύσεις σε 250.000 δικαιούχους προσφέρει το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», το οποίο απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης. Κριτήριο για ένταξη στο πρόγραμμα είναι το ετήσιο ατομικό εισόδημα να είναι έως 16.000 ευρώ, 28.000 για οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.
Δικαιούχοι είναι επίσης τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών, τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία, ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.

Και η διάρκεια…
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2020. Η διάρκεια διαμονής των δικαιούχων ωφελουμένων του προγράμματος ορίζεται σε τέσσερις διανυκτερεύσεις, σε συνεχόμενο διάστημα εντός της ανωτέρω χρονικής περιόδου, στον ίδιο πάροχο.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος προκύπτουν κατόπιν ηλεκτρονικής κλήρωσης μεταξύ όσων πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση.