Προκήρυξη διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης

on .

BIOLOGIKOS KATHARISMOS
• Στην προκήρυξη συνοπτικού διαγωνισμού για την απομάκρυνση της παραγόμενης λυματολάσπης από τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού προχωρά η ΔΕΥΑΙ μετά την ομόφωνη απόφαση που έλαβε το Διοικητικό της Συμβούλιο σε έκτακτη συνεδρίαση. 
Η διακήρυξη αφορά 1.400 τόνους με τιμή 42 ευρώ τον τόνο. Ο συνοπτικός αυτός διαγωνισμός όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας, κρίθηκε αναγκαίος δεδομένου ότι ο μεγάλος διαγωνισμός για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης και της παραγόμενης για 18 μήνες έναντι 1 εκατ. ευρώ, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη, ως ηλεκτρονικός, είναι χρονοβόρος. Για τον διαγωνισμό αυτόν έχουν κατατεθεί δύο προτάσεις και στην παρούσα φάση διενεργείται ο έλεγχος των τεχνικών προσφορών. Τα 42 ευρώ τον τόνο, ως τιμή εκκίνησης, είναι πολύ χαμηλότερη τιμή από τα 50 ή ακόμη και τα 70 διαγωνισμών του παρελθόντος. 
Κριτική από παράταξη Μπέγκα
Ερασιτεχνικούς χειρισμούς στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, καταλογίζει το δίδυμο των δημοτικών συμβούλων της παράταξης Θ. Μπέγκα Θωμάς Γιωτίτσας και Μάκης Χρυσοστόμου, που είναι και μέλη του Δ.Σ. της Επιχείρησης. Αφορμή ήταν η αιφνιδιαστική πρόσκληση που έλαβαν για έκτακτη συνεδρίαση για το νέο διαγωνισμό της λυματολάσπης. Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι εισέρχονται όμως και σε επιμέρους ζητήματα, υποστηρίζοντας πως η Διοίκηση της εταιρίας έχει καταστεί όμηρος των τραγικών της επιλογών, «χωρίς σύμβαση εδώ και ένα μήνα για την μεταφορά της παραγόμενης λυματολάσπης και χωρίς σύμβαση για τη μεταφορά της αποθηκευμένης λυματολάσπης, ένα έργο απολύτως απαραίτητο και για την έναρξη κατασκευής και επέκτασης του Βιολογικού καθαρισμού».
Επικριτικός ο Α. Μπαρτζώκας
Από την πλευρά της η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ, δια του Προέδρου Α. Μπαρτζώκα επέκρινε τη στάση της Αντιπολίτευσης σημειώνοντας ότι «οι σύμβουλοι της μειοψηφίας, οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της έξαρσης του κορωνοϊού επέμεναν ότι οι συνεδριάσεις δεν πρέπει να γίνονται δια περιφοράς, σήμερα, που η συνεδρίαση έγινε δια ζώσης, στην αίθουσα «Δ. Χατζής», προτίμησαν να απουσιάσουν λόγω «επαγγελματικών υποχρεώσεων» και να εκδώσουν μια ανακοίνωση εντυπώσεων. Αυτό που δεν λέει η ανακοίνωσή τους όμως είναι πως με μικρότερη τιμή απ’ αυτή με την οποία η προηγούμενη διοίκηση θα απομάκρυνε μόνο την αποθηκευμένη λυματολάσπη, η σημερινή διοίκηση θα απομακρύνει τόσο την αποθηκευμένη όσο και την παραγόμενη».