ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 22 νέα κρούσματα στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο

on .

KORONOIOS TEST 1

• Άλλα 22 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα ανακοίνωσε χθες το απόγευμα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται σε 3.343, εκ των οποίων το 55% άνδρες.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 22 κρούσματα τα δέκα είναι εισαγόμενα, καθώς τρία βρέθηκαν σε αφίξεις από Βουλγαρία μέσω Προμαχώνα Σερρών και άλλα επτά από πτήσεις εξωτερικού. Από το σύνολο των κρουσμάτων, τα 745 (22,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.861 (55,7%) συνδέονται με ήδη γνωστό κρούσμα.
Έντεκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 60 ετών, τρεις (27,3%) είναι γυναίκες, ενώ τo 81,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Αντιθέτως, 119 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο και τα θύματα παραμένουν 191.
Στην Παραμυθιά
Στο μεταξύ, ένα νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού προέκυψε από την εξέταση των 45 δειγμάτων που είχε λάβει ο ΕΟΔΥ από την Παραμυθιά και είχαν σταλεί στο Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη ενημέρωση από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου. Συνολικά, μέχρι χθες βράδυ, τα κρούσματα ανέρχονταν σε 13.
Το τελευταίο κρούσμα αφορά σε γυναίκα ηλικίας 40 ετών, από την οποία ελήφθη δείγμα στο πλαίσιο της διενεργούμενης ιχνηλάτησης. Στο μεταξύ, όλα τα δείγματα που είχαν σταλεί την περασμένη Τετάρτη στο Εργαστήριο Πατρών ήταν αρνητικά και αναμένονται τα αποτελέσματα για όσα στάλθηκαν την Πέμπτη από τον ΕΟΔΥ.