Φύτεψαν μία δάφνη στο Δημοτικό Σχολείο Πεδινής

on .

phxas

• Μία δάφνη φύτεψαν χθες οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής, μαζί με τον Αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Βαγγέλη Πήχα, τους εκπαιδευτικούς τους και εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων.

Το δεντράκι απονεμήθηκε συμβολικά στο σχολείο (μαζί με ένα βιντεοπροβολικό) ως επιβράβευση για τη δεύτερη θέση που κατέκτησε στον διαγωνισμό ανακύκλωσης «FollowGreen» του Δήμου Ιωαννιτών, στην κατηγορία των σχολείων που συγκέντρωσαν τα περισσότερα ανακυκλώσιμα υλικά, ανεξάρτητα από τις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν.
Η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πεδινής Ιουλία Χριστοδούλου και ο υποδιευθυντής Γεώργιος Γώγος ευχαρίστησαν τον Δήμο Ιωαννιτών μέσω του κ. Πήχα για τις προσπάθειες που καταβάλλονται στον τομέα της ανακύκλωσης. Τόνισαν δε, πως τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς είναι αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες που στόχο έχουν την προαγωγή της πολιτειότητας των μαθητών. Η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων Μαρία Αυγερινού, δήλωσε πως οι γονείς οφείλουν να συνεργάζονται αρμονικά με όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τους εξωτερικούς φορείς προκειμένου τα παιδιά να προετοιμάζονται ως σκεπτόμενοι ενεργοί πολίτες του αύριο.
Ο Αντιδήμαρχος από την πλευρά του μίλησε στους νεαρούς μαθητές για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και τη σύνδεσή της με την ποιότητα ζωής των πολιτών. Ανακοίνωσε επίσης την επέκταση του προγράμματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης του Δήμου Ιωαννιτών.