Επιτροπή για τις εκδηλώσεις του 2021 στην Πρέβεζα

on .

preveza 2021• Την πρώτη της επίσημη συνάντηση, πραγματοποίησε στο γραφείο του Δημάρχου Πρέβεζας η τετραμελής Επιτροπή «ΠΡΕΒΕΖΑ 2021» η οποία θα σχεδιάσει και θα συντονίσει τις εκδηλώσεις και τις δράσεις οι οποίες θα διοργανωθούν στο Δήμο Πρέβεζας, είτε στο πλαίσιο των δράσεων συνεργασίας με την επιτροπή «Ελλάδα 2021», είτε από την ίδια την Επιτροπή σε συνέργειες με άλλους Δήμους ή φορείς.

Την Επιτροπή απαρτίζουν ο προεδρεύων Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ο Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ακτία Νικόπολις» Νίκος Καράμπελας και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αθηνά Κωνσταντάκη, ενώ στην πρώτη συνάντηση συμμετείχε και ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπολης π. Σίμωνας Δημογέροντας.
Εκτός των εκδηλώσεων που θα οργανώσει η Επιτροπή «ΠΡΕΒΖΑ 2021» με τους ειδικούς συνεργάτες της, οι άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθούν οι δράσεις σε συνεργασία με την Επιτροπή «ΕΛΛΑΔΑ 2021» είναι οι ακόλουθοι: 1.To 1821 στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η Επανάσταση του 1821 ως καταστατικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας, αλλά και ως ψηφίδα της παγκόσμιας Ιστορίας. 2.Η Ελλάδα σήμερα μετά από μια πορεία 200 χρόνων. 200 χρόνια σύγχρονη Ελλάδα. 3.΄Ελληνες που αφήνουν το αποτύπωμά τους στον κόσμο τα τελευταία 200 χρόνια. 4)Το 2021 ως παράθυρο για την Ελλάδα του μέλλοντος.