«Αποκούμπι» για εξαρτημένους το ΚΕΘΕΑ στην Ήπειρο!

on .

APEKSARTHSH NARKOTIKA

• Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών που πλησιάζει (26 Ιουνίου) έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας ότι η αντίσταση της κοινωνίας και της πολιτείας στη μάστιγα των εξαρτησιογόνων ουσιών, που κυρίως πλήττουν τη νεολαία μας, πρέπει να είναι διαρκής.
Στην Ήπειρο σχεδόν σε καθημερινή βάση δίνεται μάχη με τα διάφορα κυκλώματα που εισάγουν ναρκωτικά από τη γειτονική Αλβανία ή και τους επίδοξους καλλιεργητές εντός των συνόρων, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει έντονος προβληματισμός για τις ολοένα και περισσότερες συλλήψεις με μικροποσότητες, από χασίς μέχρι σκληρές ουσίες (ηρωίνη και κοκαΐνη), κάτι που σημαίνει ότι αυξάνονται όσοι μπλέκουν στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών.
Εδώ λοιπόν έρχονται οι διάφορες οργανώσεις, όπως το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) Ήπειρος, που έχουν επιφορτιστεί με τη στήριξη αυτών συνανθρώπων μας και αποτελούν πραγματικό «αποκούμπι» για τους ίδιους, αλλά και για τις οικογένειές τους, αφού μοναδικός στόχος είναι να πάρουν ξανά τη ζωή στα χέρια τους.
Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ έχει προγραμματίσει και φέτος διάφορες εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ θα στήσει ενημερωτικά περίπτερα από σήμερα, Δευτέρα και έως την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ώρες 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 6 – 9 μ.μ. στα Γιάννενα (οδός Ναπ. Ζέρβα) και την Παρασκευή, 26 Ιουνίου, ώρες 10 π.μ. – 1 μ.μ. στην Άρτα (πλατεία Σκουφά).
Παράλληλα, μεθαύριο, Τετάρτη και ώρα 6.30 μ.μ. θα γίνει ποδηλατικός γύρος της λίμνης με αφετηρία την Περιφέρεια Ηπείρου, ενώ την Παρασκευή, 26 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. θα λάβει χώρα παιχνίδι ισορροπίας σε τεντωμένο ιμάντα (slackline) στο θεατράκι της Σκάλας.